Синоптики повідомляють: жовтень принесе на Прикарпаття потепління

02.10.2022 09:58   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Перший жовтневий вiкенд принесе майже лiтнє тепло до бiльшостi регiонiв України. При цьому, за даними Sinoptik.ua, погода на вихiднi буде переважно похмурою, а мiсцями — дощовою.

Погода в суботу 1 жовтня

Теплою субота буде в Криму, пiвденних регiонах та Днiпропетровськiй областi (до +26 °C), на сходi та в центрi країни (+22…+24 °C), у Чернiвецькiй та Сумськiй областях (до +22 °C), на Київщинi, Тернопiльщинi, Вiнниччинi та Iвано-Франкiвщинi (до +19 °C), у Хмельницькiй та Житомирськiй областях (до +16 °C). У рештi областей повiтря прогрiється до +12…+14 °C.

У Днiпропетровськiй, Запорiзькiй, Одеськiй, Миколаївськiй та Херсонськiй областях очiкується мiнлива хмарнiсть, на рештi територiї країни буде хмарно. У захiдних регiонах пройде невеликий дощ.

Погода в недiлю 2 жовтня

У недiлю тепло затримається в Луганськiй та Донецькiй областях (до +24 °C), Криму, Одеськiй та Запорiзькiй областях (до +21 °C), Днiпропетровськiй, Черкаськiй, Харкiвськiй та Миколаївськiй областях (до +19 °C), на Закарпаттi, Кiровоградщинi, Полтавщинi та Сумщинi (до +17 °C). У рештi регiонiв повiтря прогрiється до +10…+13 °C.

На всiй територiї країни буде хмарно, без дощiв обiйдеться лише у Хмельницькiй, Чернiвецькiй, Iвано-Франкiвськiй, Житомирськiй, Вiнницькiй та Одеськiй областях.

Погода в понедiлок 3 жовтня

Новий тиждень розпочнеться з помiрно теплої погоди у Криму, Донецькiй, Одеськiй, Херсонськiй та Запорiзькiй областях, а також на Закарпаттi (+14…+16 °C). В iнших регiонах жовтень на повну вступить у свої права: у пiвнiчних областях середня температура становитиме +8…+10 °C, на рештi територiї — +11…+13 °C. На Львiвщинi, Черкащинi, Волинi, Сумщинi, Харкiвщинi та Полтавщинi погода на початку тижня буде дощовою. У рештi регiонiв буде хмарно, але без опадiв.

Геомагнiтнi бурi

Уночi 1 жовтня на територiї України розпочнеться незначна геомагнiтна буря. Протягом дня збурення магнiтного поля посиляться, i 2 жовтня на українцiв чекатиме вже помiрна геомагнiтна буря. Намагайтеся провести час на свiжому повiтрi, довше поспати та обмежити фiзичну активнiсть. Також незначнi бурi триватимуть 3 та 4 жовтня.

Народнi прикмети та вiрування

На Арiнин день, 1 жовтня, слов’яни збирали шипшину, щоб встигнути до перших морозiв. Тiльки так у ягодах зберiгалося максимум користi! Вважалося, що якщо до цього часу птахи не вiдлiтали в теплi краї, зима буде теплою i короткою. А схiдний вiтер обiцяв найближчим часом ясну та суху погоду.

Грiм на Трохима, 2 жовтня, вiщував малоснiжну зиму, iнiй зранку — м’яку теплу осiнь, а пiвденний вiтер — багатий врожай хлiба

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka