Франківський Новинар

Франківський Новинар

журналіст, блогер, політолог

З першого жовтня за межами міст – лише з увімкненими фарами

01.10.2022 21:56   Джерело: galka
Автор : Франківський Новинар

В обласнiй полiцiї нагадують, до першого травня на замiських дорогах за межами населених пунктiв транспортнi засоби зобов’язанi рухатися у свiтлий час доби з увiмкненими денними ходовими вогнями або з ближнiм свiтлом фар, це передбачено п. 9.8 ПДР.

“Це зробить ваш автомобiль помiтним на дорозi та суттєво зменшить ризик потрапити у ДТП. Вимога пов’язана з тим, що свiтловий день стає коротшим, а осiнньо-зимовий перiод дощiв та туманiв спричиняє недостатню видимiсть на дорозi. Тож полiцiя Прикарпаття закликає водiїв не нехтувати правилами дорожнього руху та бути обережними на дорогах”, – йдеться у повiдомленнi. 

Правоохоронцi нагадують, у темний час доби, за умов недостатньої видимостi незалежно вiд пори року, на транспортi повиннi бути включенi:

на всiх механiчних транспортних засобах – фари ближнього (дальнього) свiтла;

на мопедах (велосипедах) i гужових возах – фари або лiхтарi;

на причепах та транспортних засобах, що буксируються – габаритнi лiхтарi.

“Проте не забувайте, що увiмкнене свiтло фар — це не лише вимога правил дорожнього руху, а Ваша безпека, яка хоч мiнiмально, але сприятиме збереженню життя на дорозi. Тому вмикайте ближнє свiтло фар, щоб зробити свiй автомобiль бiльш помiтним”, – закликають полiцiянти громадян.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka