П’яний надвірнянець вчинив ДТП і хотів “порішати” - отримав ще більше проблем

01.10.2022 18:28   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

26-рiчний прикарпатець, будучи нетверезим, вчинив дорожньо-транспортну пригоду. Щоб уникнути вiдповiдальностi правопорушник намагався «домовитись» з працiвниками полiцiї, запропонувавши їм грошову винагороду. Слiдством розпочато кримiнальне провадження.

30 вересня о 22:20 спiвробiтники сектору реагування патрульної полiцiї Надвiрнянщини пiд час несення служби на територiї обслуговування у селi Пасiчна виявили аварiю, пише Галка. Керманич Аудi А6, не обрав безпечної швидкостi руху, не справився з керуванням та з’їхав кювет. У ДТП нiхто не постраждав.

Пiд час спiлкування з водiєм iнспектори запiдозрили, що вiн в станi алкогольного сп’янiння та запропонували йому пройти освiдування за допомогою «Драгера», або у медичному закладi. Вiн вiдмовився.

Натомiсть водiй запропонував працiвникам полiцiї 100 доларiв США аби уникнути вiдповiдальностi.

Полiцейськi кiлька разiв попередили чоловiка про кримiнальну вiдповiдальнiсть за подiбнi пропозицiї, але вiн продовжував наполягати.

Iнспектори викликали слiдчо-оперативну групу полiцiї та спiвробiтникiв Iвано-Франкiвського управлiння Департаменту внутрiшньої безпеки. Тепер окрiм адмiнiстративної вiдповiдальностi, правопорушнику доведеться нести й кримiнальну.

Правоохоронцi вiдкрили кримiнальне провадження за ч. 1 ст. 369 Кримiнального кодексу України (пропозицiя, обiцянка або надання неправомiрної вигоди службовiй особi). За таке правопорушення передбачено до 4 рокiв позбавлення волi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka