Щонайменше 23 загиблих і 28 поранених: росіяни вдарили по гуманітарній колоні на околиці Запоріжжя

30.09.2022 20:02   Джерело: галка
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


росiйськi вiйська вранцi 30 вересня вдарили ракетами по околицях мiста Запорiжжя, влучили в колону цивiльних людей, якi планували поїхати на окуповану територiю, вiдомо про 23 загиблих та 28 поранених.

Джерело: голова Запорiзької ОДА Олександр Старух, секретар Запорiзької мiської ради Анатолiй Куртєв, заступник керiвника Офiсу президента Кирило Тимошенко, пише “Українська правда”, передає “Галка”.

Пряма мова Старуха: “Ворог завдав ракетного удару по околицi обласного центру. За попередньою iнформацiєю, є постраждалi. На мiсцi подiй працюють вiдповiднi служби”.

Оновлено о 09:00: Згодом Старух повiдомив, що ворог завдав ракетного удару по цивiльнiй гуманiтарнiй колонi на виїздi з обласного центру.

Пряма мова Старуха: “Люди стояли в черзi для виїзду на тимчасово окуповану територiю, щоб забрати своїх родичiв, вiдвезти допомогу. Є загиблi та пораненi.

На мiсцi зараз працюють рятувальники, медики, усi вiдповiднi служби”.

Деталi: Куртєв повiдомив, що було двi атаки: “Сьогоднi бiля сьомої ранку Запорiжжя було жорстоко атаковано ворогом. Через деякий час було здiйснено повторну атаку”.

Кирило Тимошенко о 09:43 повiдомив: “Попередньо: випущено було 16 ракет iз застосуванням ЗРК “С-300”. 23 загиблих та 28 поранених“.

Чотири ракетних удари нанесено в район авторинку, а також по пункту зосередження автотранспорту та громадян для виїзду/в’їзду на/з тимчасово окупованої територiї України. 

Першого жовтня оголошено днем жалоби у Запорiжжi та Запорiзькiй областi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: галка