“Синій вир” - рекреаційна зона, яку облаштували Прикарпатські лісники

29.09.2022 09:45   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

Лiсiвники Брошнiвського лiсгоспу облаштували нове мiсце вiдпочинку «Синiй вир», яке розташоване поблизу гiрської рiчки Чечва на в’їздi в село Суходiл.

Про це повiдомили в обласному управлiннi лiсового та мисливського господарства, передає Галка.

«Альтанки, мангал, мiсця для вогню, лiсовi меблi, дитячий майданчик, смiтники, вбиральня, мiсця для наметiв та стоянка для авто, здається, ми врахували побажання вiдпочивальникiв будь-якого вiку», – розповiдає Микола Шиян, лiсничий Суходiльського лiсництва, який став iнiцiатором створення рекреацiйного мiсця.

«На часi грибний сезон, багато людей вiдвiдують лiс, тому задля безпечного вiдпочинку, ми облаштували цю зону рекреацiї. Вiдомо, що значна кiлькiсть лiсових пожеж стається саме через необережне поводження з вогнем, щоб запобiгти цьому, працiвники нашого пiдприємства облаштовують спецiалiзованi мiсця вiдпочинку, – додає Андрiй Станкевич, директор Брошнiвського лiсгоспу. – З початку вiйни лiс для багатьох став ще й мiсцем психологiчної реабiлiтацiї, вiдновлення. Тому створення таких мiсць вiдпочинку на лонi природи не є зайвим».

Рекреацiйнi зони «Конвалiя», «Батин» (Рожнятiвське лiсництво), «Дубки», «Бучки» (Дубiвське лiсництво), «Полянка» (Iлемнянське лiсництво) добре знанi у колах мандрiвникiв, полюбляють їх i мiсцевi жителi.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka