Зеленський вручив орден "Золота Зірка" нацгвардійцю з Прикарпаття Романові Гломбі - він збив 6 ворожих літаків

28.09.2022 12:42   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Президент України Володимир Зеленський вручив орден “Золота Зiрка” стрiльцю-зенiтнику з Прикарпаття Романовi Гломбi. Нацгвардiєць з позивним “Бандит”, якого прозвали “Запорiзьким месником”, має на рахунку шiсть збитих росiйських лiтакiв.

Роман Гломба пiд час бойових чергувань прикривав вiд повiтряного нападу позицiї батальйону на Запорiжжi, поблизу села Мала Токмачка. Влучними пострiлами з ПЗРК «Iгла» солдат тричi знищував ворожi лiтаки Су-25 (29 квiтня, 23 травня та 29 травня). Таким чином герой запобiг обстрiлу позицiй українських захисникiв i мiста Запорiжжя.

Президент надав Романовi Гломбi звання “Герой України” з врученням ордена “Золота Зiрка” 20 червня 2022 року. За словами експерта Центру оборонних стратегiй полковника запасу Вiктора Кевлюка, це перший випадок в iсторiї, коли строковик став Героєм України.

Перед тим Роман нагороджений орденом “За мужнiсть” III ступеня (24 травня 2022) .


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs