Про лавинну небезпеку у засніжених Карпатах попереджають рятувальники

25.09.2022 11:25   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Рятувальники Прикарпаття сьогоднi застерегли туристiв вiд походiв у гори. Принаймнi на нинiшнiй день, 25 вересня, i кiлька наступних.

“До уваги туристiв!!! 25 вересня у високогiр’ї Iвано-Франкiвської областi очiкується помiрна снiголавинна небезпека. ГУ ДСНС в Iвано-Франкiвськiй областi нагадує, що у перiоди погiршення погодних умов любителям гiрського вiдпочинку потрiбно утриматися вiд туристичних походiв у Карпати”, – йдеться в офiцiйному повiдомленнi, яке поширили в мережi.

Рятувальники Прикарпаття звертаються до громадян з проханням ретельно планувати свої туристичнi мандрiвки та обов’язково заздалегiдь дiзнаватися прогноз погоди мiсцевостi.

“Станом на 09:00, 25.09.2022 на г. Пiп Iван Чорногiрський хмарно з проясненнями, вiтер захiдний, 9 м/с., температура повiтря -1°С”, – повiдомили з Чорногiрського гiрського рятувально-пошукового поста.

Безпека в горах залежить вiд багатьох факторiв, зокрема належної пiдготовки, органiзованостi, дисциплiни, дотримання елементарних правил безпеки, вiдповiдно пiдiбраних одягу, взуття тощо, а також – вiд знання мiсцевостi та її природних перешкод, нагадали вони.

Рятувальники просять туристiв реєструвати свiй похiд у гiрських пошуково-рятувальних пiдроздiлах.

Для зручностi це можна зробити заздалегiдь через онлайн-форми, розмiщенi на сайтах територiальних пiдроздiлiв Служби порятунку захiдного регiону.

Також рятувальники радять користуватися застосунком “Порятунок у горах”.

Цей додаток призначений для комунiкацiї туристiв з рятувальною службою, а саме:

  • голосових дзвiнкiв;
  • передачi сигналiв “SOS” iз географiчними координатами.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs