Переселенка відкрила тематичну кав'ярню З книжками та вінілом у Франківську

19.09.2022 13:03   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Пiсля вiдкриття власниця кав’ярнi запросила на роботу людей, якi так само переїхали до Iвано-Франкiвська через вiйну. Мiсцевi також працюють у кафе, розповiдає Суспiльне.

Зi слiв шеф-баристи Олесi Жадан, яка також переїхала з Києва, головна концепцiя кав’ярнi — створити мiсце, де вiдвiдувачi зможуть себе почувати як вдома.

“Наша команда зiбралася з трьох рiзних мiст — це Київ, Iвано-Франкiвськ та Харкiв. До нас в гостi приходять багато переселенцiв, якi почуваються в нас комфортно. Ми з ними постiйно спiлкуємося”, — розповiдає Олеся Жадан.

Iнтер’єр закладу вiдповiдає його тематицi. У кав’ярнi стоїть привезений з харкiвського тату-салону диван та стiльцi, якi належали бабусi Олени Крецької.

Харкiв’янка Дар’я Кулик працює офiцiанткою у закладi. Пiв року тому вона переїхала в Iвано-Франкiвськ. Дiвчина каже, що на новiй роботi знайшла друзiв, якi стали її родиною. Втiм, зiзнається, досi сумує за рiдним мiстом.

“Кав’ярня, в якiй я працюю, за iнтер’єром, атмосферою та людьми нагадує менi кав’ярнi Харкова. Коли харкiв’яни запитують про концепцiю закладу, вони кажуть, що його атмосфера нагадує їм наше рiдне мiсто. Тут об’єднуються люди з рiзних мiст”, — розповiдає Дар’я Кулик.

У кав’ярнi вiдвiдувачi можуть почитати книги та послухати вiнiловi платiвки.

Харкiв’янин Леонiд Мохонько працює у закладi офiцiантом. Чоловiк каже, що влаштувався на роботу випадково, коли проходив повз пiд час вiдкриття.

“Коли я приїхав iз сiм’єю в Iвано-Франкiвськ, у мене не було друзiв. Та саме тут я знайшов собi компанiю. В нас — дуже домашня атмосфера як для колективу, так i для гостей”, — говорить Леонiд Мохонько.

У кав’ярнi планують проводити рiзнi заходи — вiд дегустацiй до концертiв. Окрiм цього, працiвники хочуть займатися благодiйнiстю, щоб пiдтримати українську армiю.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs