Хібукі-терапія на Прикарпатті допомагає дітям долати стрес війни

19.09.2022 09:00   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Мiжнародний проєкт “Хiбукi-терапiя”, який вiд початку вiйни працює в Українi, з допомогою БФ Карiтас-Iвано-Франкiвськ приїхав у прикарпатське селище Рожнятiв.

“М’яка iграшка з Iзраїлю допомагає нашим дiтям переживати травматичнi подiї! Собака-обiймака з довгими кiнцiвками та сумними очима – не чарiвна, але з допомогою психолога Тетяни Зав’ялової показала напрочуд дивовижнi результати цiлющої сили”, – дiляться враженнями дорослi учасники проєкту на сторiнцi Карiтасу у фейсбуцi.

На Прикарпатті хібукі-терапія допомагає дітям долати стрес війни 1

Це новiтнiй метод психотерапiї, заснований лiкарем Шай Хен-Галем (Iзраїль), спрямований на перенесення страхiв, переживань, тривоги дитини на iграшкового друга через пiклування про нього.

Завдяки керiвнику мiжнародних проєкт з хiбукi-терапiї Dafna Sharon (Iзраїль), навчальному тренеру, супервiзору проєкту України Вiкторiї Назаревич (Україна), кризовому психологу, тренеру хiбукi-терапiї (м. Iвано-Франкiвськ) Тетянi Зав’яловiй цей ефективний психологiчний метод допомагає й нашим дiточкам подолати стресовий стан, додають учасники прикарпатської команди.

 На Прикарпатті хібукі-терапія допомагає дітям долати стрес війни 2

 

Прикарпатцi пройшли тренiнг за методом хiбукi-терапiї, щоби надалi застосовувати її в громадах.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs