За ініціативи СБУ в Україні остаточно заборонили діяльність «ОПЗЖ»

16.09.2022 19:30   Джерело: ternopillive
Опубліковано : Франківський Новинар

15 вересня Касацiйний адмiнiстративний суд у складi Верховного Суду України  вiдхилив апеляцiйну скаргу проросiйської полiтичної партiї «Опозицiйна платформа – За життя» («ОПЗЖ») i таким чином, остаточно заборонив її дiяльнiсть в нашiй країнi. 

Нагадаємо, що рiшення про заборону функцiонування «ОПЗЖ» було прийнято на пiдставi указу Президента та рiшення РНБО. Вони ґрунтувалися на  доказах її деструктивної дiяльностi, зiбранi у межах реагування СБУ на загрози нацiональнiй безпецi.  

Йдеться передусiм про демонстративну пiдтримку та популяризацiю агресивної антиукраїнської полiтики росiї, як на рiвнi керiвництва, так i рядових її членiв. 

«ОПЗЖ» фактично ретранслювала офiцiйну позицiю країни-агресора щодо України та завдавала значної шкоди iнтересам нашої держави. 

Встановлено причетнiсть провiдних функцiонерiв «ОПЗЖ» до дiяльностi, що створює  реальнi загрози нацiональним iнтересам, безпецi, суверенiтету i територiальнiй цiлiсностi України. 

Водночас вiд  початку вiйськової агресiї слiдчi СБУ:

-здiйснюють досудове розслiдування у 70 кримiнальних провадженнях щодо функцiонерiв партiї, причетних до вчинення злочинiв у сферi нацiональної безпеки;

– у межах цих проваджень оголосили про пiдозру  30 громадянам України, у тому числi депутатам мiсцевих рад рiзних рiвнiв. 

Таким чином, рiшення про заборону «ОПЗЖ» є остаточним i не пiдлягає оскарженню, а притягнення до вiдповiдальностi членiв партiї, якi шкодили iнтересам України, триває.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: ternopillive