Мотоцикліст, який минулоріч на смерть збив дитину у Калуші, ситітиме у в'язниці

14.09.2022 19:11   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Калуський мiськрайонний суд завершив розгляд кримiнального провадження про обвинувачення неповнолiтнього, який у жовтнi 2021 збив на смерть дитину.

Згiдно з матерiалами справи, обвинувачений в темну пору доби керував мотоциклом марки «KAWASAKI ZR-S» та рухався лiвою смугою по дорозi з одностороннiм рухом у Калушi, передає Галка.

В той час на пiшохiдний перехiд вийшла дитина зi своєю матiр’ю.

Неповнолiтнiй водiй  мотоцикла проявив неуважнiсть, вiдволiкся вiд керування транспортним засобом, не встежив за дорожньою обстановкою, не вiдреагував на її змiну, наближаючись до нерегульованого пiшохiдного переходу не зупинився, щоб дати дорогу малолiтньому пiшоходу та здiйснив на неї наїзд. У результатi порушення неповнолiтнiм Правил дорожнього руху вiдбулась дорожньо-транспортна пригода, внаслiдок якої малолiтня пiшохiд отримала тiлеснi ушкодження, вiд яких померла, – зазначається у вироку.

В судовому засiданнi обвинувачений свою вину визнав повнiстю. Вiн також розкаявся та попросив вибачення в потерпiлої, а суд не позбавляти його волi.

Зокрема вказав, що в жовтнi 2021 керуючи мотоциклом марки «KAWASAKI ZR-S», наближаючись до нерегульованого пiшохiдного переходу побачив групу людей, якi переходили дорогу, не змiг зупинитись, прийняв рiшення повернути лiворуч, почув удар, спочатку не зрозумiв, що здiйснив наїзд на потерпiлу, злякався i поїхав додому. Наступного дня, розповiв про все матерi та разом з нею з’явився в полiцiю, де вказав, що вчинив ДТП, – пояснив вiн у судi.

Мати неповнолiтнього просила суд не позбавляти волi її єдиного сина, просила вибачення у потерпiлої. Вказала, що намагалась вiдшкодувати шкоду, однак потерпiла вiдмовилась отримувати вiд неї грошi.

Натомiсть потерпiла пояснила суду, що ввечерi жовтня 2021 вона з дочкою та знайомою поверталися додому. Коли пiдiйшли до пiшохiдного переходу, то автомобiлi зупинились, а вона взяла дочку за руку i почала переходити  дорогу. Далi вона почула шум мотоцикла i пришвидшила рух, увесь цей час тримала дочку за руку. Коли перебiгла через проїзну частину дороги, вiдчула, що з рук вирвало дитину. Оглянулась i побачила, що дочка лежить  на дорозi декiлька метрiв вiд неї. Мотоциклiст не зупинившися та проїхав далi.

Додала, що родичi обвинуваченого просили вибачення. Вони неодноразово зустрiчались, навiть надiслали грошi на домашню адресу потерпiлої, але вона вiдмовилась.

Суд, дослiдивши матерiали справи, визнав хлопця винним у вчиненнi кримiнального правопорушення та призначив йому покарання iз застосуванням ст. 69 КК України у виглядi 1 року 6 мiсяцiв позбавлення волi. Також суд позбавив його права керування транспортними засобами строком на 2 роки.

Пiсля набрання вироку законної сили, неповнолiтнього слiд затримати та направити до мiсця вiдбування покарання.

Також суд стягнув з обвинуваченого на користь держави витрати на проведення експертиз.

Вирок ще не набрав законної сили.

Усi деталi справи можна переглянути за посиланням.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka