Сьогодні “Прикарпаття” зіграє з тернопільською “Нивою” (ТРАНСЛЯЦІЯ)

11.09.2022 16:17   Джерело: galka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


У недiлю, 11 вересня, двома матчами в Iвано-Франкiвську та Львовi завершиться третiй тур чемпiонату Першої лiги. Зокрема, на стадiонi “Рух” вiдбудеться захiдноукраїнське дербi: “Прикарпаття” прийматиме тернопiльську “Ниву”.

За протоколом безпеки воєнного стану матч пройде без присутностi глядачiв. Пряму трансляцiю дивiться о 15:00 на YouTube-каналi ПФЛ, iнформує “Галка” з посиланням на сайт МФК “Прикарпаття”.

До очного протистояння суперники пiдходять з однаковими турнiрними здобутками на стартi сезону, набравши по одному очку. “Прикарпаття” розпочало з домашньої поразки вiд “Полiсся” (0:3), пiсля чого на виїздi зiграло внiчию з “Марiуполем” (1:1). Натомiсть “Нива” у гостях розiйшлася миром з “Дiназом” (1:1), а в другому турi вдома мiнiмально поступилася львiвським “Карпатам” (0:1).

Звiсно, це не тi результати, на якi розраховували i в Iвано-Франкiвську, i в Тернополi. Завдання перед обома колективами – потрапити до четвiрки Групи А за пiдсумками першого етапу. Тож у кожнiй грi футболiсти намагатимуться грати на перемогу. Не винятком стане й недiльний поєдинок найближчих сусiдiв – як географiчних, так i у турнiрнiй таблицi. Тож пiсля невдалого старту очiкуємо “матч за 6 очок” двох “жовто-зелених” команд.

Недiльна гра стане восьмою в новiтнiй iсторiї цих команд, i тут статистика на боцi господарiв: 5 перемог, 1 нiчия, 1 поразка. У сезонi 2017/18 iвано-франкiвцi двiчi були сильнiшими на виїздi – у Кубку України (2:0) i в 4-му турi Другої лiги (1:0), де згодом розiйшлися миром 3:3. Пiсля чого “Прикарпаття” перемогло вдома – 2:0. Вже у Першiй лiзi сезону 2020/21 суперники обмiнялися мiнiмальними домашнiми перемогами 2:1, зiгравши на нейтральних полях у Калушi та Львовi. Торiк перше за останнi кiлька рокiв захiдноукраїнське дербi у Тернополi завершилося перемогою iвано-франкiвцiв – 0:2.

Чемпiонат України. Перша лiга. Група А. 3 тур
«Прикарпаття ЗСУ» (Iвано-Франкiвськ) – «Нива» (Тернопiль)

11 вересня 2022 року. Iвано-Франкiвськ, стадiон “Рух” – 15:00
Арбiтр: В.Маляр (Хмельницький). Асистенти арбiтра: Н.Цмоканич, Ю.Ковальчук (обидва – Львiв).
4-й арбiтр: М.Липко (Iвано-Франкiвськ). Спостерiгач арбiтражу: М.Левко (Чернiвцi).

Прикарпаття – Нива. Поєдинок старожилiв Першої лiги ‒ сьоме мiсце на момент зупинки сезону 2021/22 проти п’ятого. Обидва суперники перемоги у новому чемпiонатi ще не святкували. Прикарпаття стартувало з поразки вiд Полiсся (0:3) та нiчиєї з Марiуполем (1:1 в гостях), Нива на виїздi роздiлила очки з Дiназом (1:1) i мiнiмально поступилася вдома Карпатам (0:1).

“Безвиграшна серiя Прикарпаття у Першiй лiзi триває 5 iгор: нiчия та 4 поразки. Зате Нива в гостях не програє у Першiй лiзi 4 гри поспiль: по 2 перемоги та нiчиї i до повторення клубного рекорду залишився один матч”, – зазначає офiцiйний сайт ПФЛ.

В Iвано-Франкiвську зустрiчатимуться старожили Першої лiги, якi поки що старт сезону не можуть занести собi в актив. Суперники з одним залiковим пунктом в активi розташовуються внизу турнiрної таблицi. Вiд “Прикарпаття” мало хто очiкував на позитивний результат в грi з “Полiссям”, але в протистояннi з “Марiуполем” пiдопiчнi Рипана могли розраховувати на бiльше. “Нива” приємно вразила в матчi з “Карпатами” i продемонструвала, що з цiєю командою варто всiм рахуватися. Очне протистояння – шанс здобути першу у сезонi перемогу, – пише UA-Футбол.

 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka