Орденами "За мужність" нагородили посмертно трьох захисників з Калущини

11.09.2022 16:08   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Полеглi захисники з Калуської громади Василь Цюпер, Iгор Чошко та Володимир Кушлик нагородженi орденом “За мужнiсть” III ступеня.

Про це повiдомив мiський голова Калуша Андрiй Найда.

Орденом “За мужнiсть” III ступеня (посмертно) у вiдповiдностi до Указу Президента України №384/2022 «Про вiдзначення державними нагородами України» нагороджений наш Герой iз села Мостище Василь Цюпер.

Вiн поклав своє життя заради України 23 березня 2022 року в нерiвному бою з росiйським окупантом. Василь Цюпер тричi йшов добровольцем на росiйсько-українську вiйну. Свiй бойовий шлях почав на Донбасi у 2015-му. Героїчно стримував ворога в степах Схiдної України. Прижиттєво отримав багато бойових нагород.

Указом Президента України №384/2022 «Про вiдзначення державними нагородами України» нагороджений орденом “За мужнiсть” III ступеня калушанин, вiдважний захисник Iгор Чошко. На жаль – посмертно.

Загинув Iгор 7 березня 2022 року у 45-рiчному вiцi. Воював у складi 10 гiрсько-штурмової бригади.

Указом Президента України №384/2022 «Про вiдзначення державними нагородами України» наш герой Володимир Кушлик нагороджений орденом “За мужнiсть” III ступеня посмертно.

“Яка бригада перша їде, скажiть”, – цi слова Володимира Кушлика, сказанi в перший день вiйни, будуть завжди пам’ятати працiвники Калуського територiального центру комплектування i соцiальної пiдтримки… ПЕРШОЮ була 10 гiрсько-штурмова… Володимир став ПЕРШИМ з початку повномасштабної вiйни, про кого сумна звiстка прийшла у нашу громаду… Вiн загинув Героєм 7 березня 2022 року в нерiвному бою з окупантом.

Слава Героям i Українi слава!

Трьох захисників з Калущини посмертно нагородили орденами "За мужність" 1

Трьох захисників з Калущини посмертно нагородили орденами "За мужність" 2

Трьох захисників з Калущини посмертно нагородили орденами "За мужність" 3


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs