Хірурги зі США оперуватимуть військових з травмами голови та шиї у Івано-Франківську

07.09.2022 13:43   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Iвано-Франкiвська обласна клiнiчна лiкарня готується до старту масштабного українсько-американського проєкту з оперативного лiкування українських воїнiв.

Вчора адмiнiстрацiя лiкарнi провела нараду, на якiй обговорили головнi органiзацiйнi моменти, i вже у двадцятих числах вересня йтиметься про першi результати попереднiх напрацювань, повiдомляє пресслужба лiкарнi.

«Це масштабний навчальний та лiкувальний проєкт, в рамках якого до нас приїздять американськi хiрурги й кiлька днiв оперуватимуть наших воїнiв. Цими днями ми якраз завершили прийом заявок вiд пацiєнтiв та їхнiх родичiв, – розповiдає керiвниця проєкту, отоларингологиня Наталiя Комашко. – Будемо працювати командно й одночасно вчитися в наших американських колег давати раду зi складними травмами голови та шиї».

В рамках проєкту на базi лiкарнi працюватиме дев’ять американських хiрургiв та кiлька десяткiв українських, частина з яких вчитиметься у своїх колег з-за кордону безпосередньо пiд час оперативних вручань.

«Маємо вмiти надати допомогу нашим вiйськовим у себе вдома й тому дякуємо за цей дружнiй вiзит лiкарiв зi США, якi вiдгукнулися на наше запрошення», – говорить Наталiя Комашко.

Навчальну частина проєкту органiзовує Українська асоцiацiя ендоскопiчної хiрургiї голови та шиї. В рамках проєкту передбачена трасляцiя iз зали оперативних втручань, й українськi медики матимуть змогу спостерiгати за ходом операцiй наживо. Крiм того, буде змога послухати лекцiї провiдних спецiалiстiв та поспiлкуватися з американськими колегами.

 До Франківська їдуть хірурги зі США - оперуватимуть військових з травмами  голови та шиї | Курс


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs