Афериста виманив через соцмережі понад 30 тисяч гривень - його затримали правоохоронці

05.09.2022 20:00   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Шахрай розмiщував у соцiальнiй мережi оголошення щодо продажу речей за передоплатою, однак, отримавши кошти вiд клiєнтiв, переставав виходити на зв’язок i не вiдправляв замовлення. Таким чином пiдозрюваний заробив понад 30 тисяч гривень.

Шахрайську схему органiзував 27-рiчний франкiвець. Чоловiк в перiод 2021-2022 рокiв поширював в однiй iз соцiальних мереж iнформацiю про продаж одягу та взуття, яких не iснувало. Шахрай просив передоплату на картку за товар. Отримавши грошi, правопорушник блокував номери клiєнтiв та бiльше не виходив на зв’язок.

Правоохоронцi провели обшук за адресою проживання афериста, в ходi якого було вилучено мобiльнi телефони, банкiвськi картки, чорновi записи та iншi речовi докази його злочинної дiяльностi.

Злочинну схему фiгуранта задокументували працiвники вiддiлу протидiї кiберзлочинам в Iвано-Франкiвськiй областi Департаменту кiберполiцiї Нацiональної полiцiї України спiльно зi слiдчими Iвано-Франкiвського районного управлiння полiцiї.

За процесуального керiвництва окружної прокуратури мiста Iвано-Франкiвська правопорушнику повiдомлено про пiдозру у скоєннi злочинiв, передбачених ч. 3 ст. 190 Кримiнального кодексу України – шахрайство, вчинене у великих розмiрах або шляхом незаконних операцiй з використанням електронно-обчислювальної технiки.

За скоєне пiдозрюваному загрожує максимальне покарання до восьми рокiв позбавлення волi.

Окрiм цього, полiцейськi проводять комплекс заходiв для встановлення iнших потерпiлих вiд дiй зловмисника та його причетнiсть до скоєння аналогiчних правопорушень.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs