На Прикарпатті семеро киян потрапили до інфекційної лікарні - отравилися шашликом
Опубліковано : Франківський Новинар
27 серпня 2022 року семеро з дев’яти туристiв, якi прибули на вiдпочинок на Прикарпаття з мiста Києва, були госпiталiзованi в iнфекцiйне вiддiлення Яремчанської мiської лiкарнi з попереднiм дiагнозом «харчова токсикоiнфекцiя».
Хворi скаржились на загальну слабкiсть, блювоту, болi в животi, дiарею, пiдвищення температури тiла до 38-39º С, передає Правда IФ з посиланням на Головне управлiння Держпродспоживслужби в Iвано – Франкiвськiй областi
Спецiалiсти Головного управлiння Держпродспоживслужби в Iвано-Франкiвськiй областi 27 серпня 2022 року розпочали санiтарно-епiдемiологiчне розслiдування даного групового спалаху гострої кишкової iнфекцiї, що мав мiсце в с.Микуличин Iвано-Франкiвської областi.
В ходi санепiдобстеження встановлено, що 7 осiб, котрi захворiли, прибули на вiдпочинок у складi туристичної групи iз 9 чоловiк 25 серпня 2022 року та проживали в приватному котеджi «Сiмка» в с. Микулчин.
Напередоднi, 25 серпня 2022 року вони харчувались самостiйно за мiсцем проживання та готували їжу самi. Їли власноручно приготовлений шашлик, який зберiгався без вiдповiдних температурних умов.
Погiршення самопочуття вiдпочиваючi вiдчули 26 серпня 2022 року ввечерi, а наступного дня потрапили до лiкарнi. Стан хворих на сьогоднi – середнього ступеня важкостi.
В даний час триває санiтарно-епiдемiологiчне обстеження осередку гострої кишкової iнфекцiї.
Ситуацiя контролюється Головним управлiнням Держпродспоживслужби Iвано-Франкiвщини.
Головне управлiння Держпродспоживслужби в областi вкотре нагадує, що для профiлактики iнфекцiйних захворювань та харчових отруєнь необхiдно:
- не вживати продуктiв i напоїв при найменшiй пiдозрi щодо їх недоброякiсностi. Зберiгати продукти харчування тiльки у спосiб, зазначений на упаковцi, та у встановлений термiн;
- не купувати продукти харчування на стихiйних ринках або з рук у приватних осiб;
- не готувати страви iз запасом; приготовленi страви бажано вживати вiдразу, а у разi повторного споживання, вони мають проходити вторинну термiчну обробку; зберiгання виготовленої страви без холоду не повинно перевищувати 2 годин;
- не брати у дорогу продукти, що швидко псуються (ковбаснi, молочнi, кулiнарнi, кондитерськi вироби або iншi продукти, якi потребують охолодженого зберiгання)
Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Правда