Український співак Сергій Лазановський у День Незалежності України відправився у паломництво задля допомоги дітям

27.08.2022 09:16   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Лазановський вирушив у паломництво, аби допомогти онкохворим дiткам.

Український спiвак Сергiй Лазановський у День Незалежностi України вiдправився у паломництво. Вiн планує подолати 140 км вiд власної домiвки на Iвано-Франкiвщинi до села Зарваниця на Тернопiльщинi. Своє мандрування спiвак присвячує онкохворим дiтям, на допомогу яких вiдкриває збiр коштiв.

За словами спiвака, вперше вiн вiдправився у паломництво у 15 рокiв, бувши школярем. Останнi роки через зайнятiсть, цю дiяльнiсть Лазановський поставив на паузу, проте зараз спiвак бажає здiйснити свою мiсiю не тiльки духовно, але i допомогти фiнансово тим, хто цього потребує, з посиланням на Музвар.

«У паломництвi кожна людина ставить собi певну мету. Я вже 8 рокiв молюсь за онкохворих дiток, щоб дiти, якi хворiють на рак, одужали якнайшвидше. Цього року я продовжу це робити, проте хочу допомогти i фiнансово. Тому зробив онлайн-банку, яку може поповнити кожний небайдужний. Буду щодня звiтувати про своє мандрування, аби заохотити людей творити добро. Кошти будуть зiбранi разом iз фундацiєю доброчинцiв #На_шапку i вiдправляться до  вiддiлення онкогематологiї обласної дитячої клiнiчної лiкарнi Iвано-Франкiвська», – прокоментував спiвак.

Усi охочi можуть пiдтримати благодiйну iнiцiативу за посиланням.

Водночас Рада оборони Тернопiльської областi 26 липня ухвалила рiшення, згiдно з яким пiд час здiйснення релiгiйних обрядiв слiд уникати органiзованого пересування пiшки чи автомобiльним транспортом, групами, колонами чи ходою. Проте вiряни iгнорують це рiшення.

“Вони рухаються неорганiзовано, i всi заклики полiцейських не йти, про те, що вони не дотримуються цього рiшення, люди просто iгнорують i продовжують йти в напрямку Почаєва”, — пояснюють у полiцiї.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews