В Івано-Франківському пологовому відкрили відремонтоване відповідно до світових стандартів відділення

26.08.2022 10:10   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


У середу, 24 серпня, голова обласної державної адмiнiстрацiї – начальник обласної вiйськової адмiнiстрацiї Свiтлана Онищук взяла участь в урочистому вiдкриттi капiтально вiдремонтованого вiддiлення iнтенсивної терапiї новонароджених КНП «Iвано-Франкiвський обласний перинатальний центр Iвано-Франкiвської обласної ради».

Про це повiдомляє пресслужба обласної воєнної адмiнiстрацiї, передає Фiртка.

«Для мене символiчно сьогоднi, саме на День Незалежностi України, вiдкрити вiддiлення iнтенсивної терапiї у перинатальному центрi.

Сучасне обладнання, яким оснащено вiддiлення, дасть можливiсть висококвалiфiкованим медичним фахiвцям надавати якiсну медичну допомогу новонародженим дiточкам з масою тiла вiд 500 грамiв», - зазначила Свiтлана Онищук.

Вiддiлення розраховане на 12 лiжок задля надання високоспецiалiзованої квалiфiкованої медичної допомоги новонародженим. Тут працюють дев’ять лiкарiв, 17 медичних сестер та двi сестри молодшi.

«У воєнний час усi зусилля i кошти акумулюються для Збройних сил України. Найпрiоритетнiше наше завдання – це допомога захисникам i захисницям нашої країни, якi у запеклих боях вiдстоюють Незалежнiсть України.

У перинатальному центрi щодня народжуються українки та українцi, захисники i захисницi.

Ми демонструємо цiлому свiту, що, не зважаючи на вiйну, яка є у нашiй державi, ми працюємо задля перемоги нашої країни на всiх фронтах.

Тому вiд самого початку дуже важливо було спрямовувати кошти обласного бюджету саме на заклади охорони здоров’я областi», - наголосила очiльниця областi.

Зауважимо, що покращилася й якiсть надання медичної допомоги, зменшилася кiлькiсть лiжко-днiв, проведених пацiєнтами у цьому вiддiленнi.

Все це стало можливим завдяки новому медичному обладнанню, яке придбане для цього вiддiлення, – а це новi апарати штучної вентиляцiї легень, кувези, вiдкритi реанiмацiйнi системи, монiтори пацiєнта, шприцевi насоси та зiгрiвальна апаратура для немовлят.

Одним iз ключових факторiв у лiкуваннi передчасно народжених дiтей є своєчасна дiагностика вiдповiдно до свiтових стандартiв. Тому це вiддiлення було облаштовано сучасним апаратом ультразвукової дiагностики, рентгенапаратом та газовим аналiзатором кровi.

Свiтлана Онищук подякувала усiм, хто долучився до органiзацiї проведення капiтального ремонту цього вiддiлення та забезпечення його сучасним медичним обладнанням.

"Вiдремонтоване вiддiлення iнтенсивної терапiї новонароджених вiдповiдає європейському рiвню, тож персонал має комфортнi умови для працi. Хочу подякувати усiм медичним працiвникам за їх нелегку роботу в умовах воєнного стану», - зазначила Свiтлана Онищук.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka