СБУ затримала на гарячому посадовця ДСНС: намагався підкупити працівника СБУ

У Франківську майор ДСНС намагався підкупити працівника СБУ

15.08.2022 09:06   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

СБУ затримала на гарячому посадовця ДСНС, який намагався дати хабаря спiвробiтнику спецслужби в Iвано-Франкiвську. Офiцер СБУ вiдмовився брати грошi, натомiсть хабародавця затримали.

Фiгурант – майор цивiльного захисту. Мiсяць тому СБУ викрила його на отриманнi хабаря за видачу посвiдчень про проходження навчання з пожежної безпеки. За попереднiми даними, за видачу одного документа вiн брав по 500 гривень i поставив цей процес «на потiк». Тодi його затримали пiд час одержання 3,5 тисяч, iнформує пресслужба СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi.

Щоб уникнути вiдповiдальностi за скоєне, фiгурант запропонував спiвробiтнику СБУ 3 тисячi доларiв за вплив на хiд досудового розслiдування. Зокрема, щоб йому не повiдомляли про пiдозру в одержаннi неправомiрної вигоди, а справу зам’яли.

Спiвробiтники внутрiшньої безпеки СБУ затримали корумпованого посадовця в центральнiй частинi Iвано-Франкiвська.

Тривають невiдкладнi слiдчi дiї. Готується повiдомлення йому про пiдозру в пропозицiї, обiцянцi або наданнi неправомiрної вигоди службовiй особi, яка займає вiдповiдальне становище.

За цей злочин, передбачений ч. 3 ст. 369 Кримiнального кодексу України, фiгуранту загрожує позбавлення волi на строк вiд 4 до 8 рокiв з конфiскацiєю майна або без такої.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs