З Франківська студенти-медики передали інструменти у прифронтовий стоматкабінет

12.08.2022 19:10   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Студенти i випускники зуботехнiчного вiддiлення Фахового медичного коледжу Iвано-Франкiвського медунiверситету органiзували збiр необхiдних засобiв для прифронтового стоматкабiнету. 

Iнструменти вже передали лiкарям, iнформує пресслужба унiверситету.

null
Фото з мережі Інтернет

“Ця iсторiя об’єднала першокурсникiв, студентiв другого курсу зуботехнiчного вiддiлення, а також випускникiв коледжу, якi цьогорiч продовжили навчання вже на третьому курсi унiверситету, — розповiдає доцентка кафедри українознавства та фiлософiї, кураторка Любов Сливка. — Вони органiзували збiр коштiв та допомогли купити все необхiдне для однiєї з бригад у прифронтовiй зонi”. 

За тиждень студенти зiбрали 6 тис. 700 грн. За цi кошти у прифронтове мiсто вони закупили необхiдний iнструментарiй для надання стоматологiчної допомоги. Зокрема, придбали шприци крампоннi та стоматологiчнi, шини ортопедичнi, лiгатури еластичнi, щипцi, зажими, бори з рiзним напиленням тощо. 

“Наближаємо перемогу кожен на своєму фронтi: хтось зi зброєю в руках, а ми стараємось волонтерською дiяльнiстю. Вiримо, що наша невелика допомога наблизить перемогу!”  — говорить органiзаторка акцiї студентка другого курсу Анастасiя Боднар. 

Передачу медики вже отримали. Студенти планують продовжувати тримати шефство над стоматкабiнетом, де воїнам з передової лiкують зуби.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs