У Бандерівському схроні на Прикарпатті шиють одяг для поранених в госпіталі

12.08.2022 13:03   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

В час вiйни реабiлiтацiйний центр для учасникiв АТО та їхнiх родин Бандерiвський схрон на Прикарпаттi долучився до волонтерської дiяльностi i з травня закриває напрям допомоги у вiйськовi госпiталi.

Про роботу у фейсбуцi розповiла господиня схрону Наталiя Чернiй.

“Я вже писала, що у травнi ми затiяли шити штани для поранених у шпиталi. З цього почалась наша швейна сфера дiяльностi. Потiм додались вiйськовi панами, москiтнi сiтки, хiрургiчнi халати. Вiдбувалось це зазвичай так: до нас надходив запит, ми не могли знайти, де та/або як купити, або потрiбної якостi. Потiм ми знаходили, де дешево купити тканину (переважно вона нас знаходила сама). Викрiйки допомагали зробити добрi люди або я робила сама. Далi знаходились правильнi люди, готовi це шити. Зараз шиють у трьох областях країни – вдома, у перервах на роботi”, – розказує Наталя.

Вона згадала волонтерок, на яких тримається допомога.

Olga Borovska, iнiцiаторка допомоги. Людмила Лосiцька, яка перша дошила партiю штанiв для одного з шпиталiв i продовжує далi. Олена Тулiнова, яка шиє для того ж шпиталю у Центральнiй Українi. Панi Надiя з Лялькового театру у Франкiвську, яка зараз шиє панами, а партiя штанiв вiд неї вже давно передана до iншого шпиталю. Andriy Savchuk та громада села Саджава, якi дуже активно шиють все: аптечнi пiдсумки, штани, халати. Панi Галина та панi Валентина зi школи №20 м. Франкiвська, якi шиють москiтнi сiтки (першi вже поїхали на Схiд). Колектив школи №10 м. Франкiвська та Надiя Матiїшин, якi взялись шити лiкарнянi штани. Iгор Борушок, який нам дуже допомагає з розкроєм великих кiлькостей тканини та порадами. Нитки, шнурки, фурнiтура – магазин Кравецькi додатки у Франкiвську.

У Бандерівському схроні шиють одяг для поранених в госпіталі й чекають волонтерів на допомогу 1

“Жартую, що пiсля перемоги матиму ще одну професiю”, – пише Наталя Чернiй.

Органiзаторка швейної майстернi в Бандерiвському схронi запрошує волонтерiв долучатись: “Є що шити, пiдберемо завдання саме для вас!”.

Майстернi потрiбен ще один оверлок.

У Бандерівському схроні шиють одяг для поранених в госпіталі й чекають волонтерів на допомогу 3

Також можна допомогти фiнансово для закупiвлi матерiалiв: картка Приват на Чернецький Iгор 4149629358506087, картка Моно 4441114442180954

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews