Затримали 23-річну калушанку з наркотиками на понад три мільйони

12.08.2022 09:06   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Жiнка працювала на наркокрамницю з продажу наркотикiв i психотропiв. Вона отримувала гуртовi партiї «товару» через поштовi вiдправлення, фасувала його у «мастер-клади» – великi закладки, якi залишала на територiї Iвано-Франкiвської областi. Такий «бiзнес» приносив їй близько 100 тисяч гривень прибутку в мiсяць.

Тепер їй загрожує до 12 рокiв ув’язнення з конфiскацiєю майна, iнформує пресслужба Нацiональної полiцiї.

На початку серпня працiвники управлiння боротьби з наркозлочиннiстю в Iвано-Франкiвськiй областi (УБН) отримали iнформацiю про жительку м. Калуш, яка займається збутом наркотикiв. Полiцейськi встановили, що 23-рiчна калушанка працювала закладчицею на телеграм-канал iз продажу наркотичних засобiв та психотропних речовин. Вона отримувала поштою гуртовi партiї заборонених речовин, замаскованi пiд рiзнi будiвельнi матерiали, фасувала їх у «мастер-клади» та розкладала на територiї областi.   

Отримавши пiдтвердження причетностi жiнки до незаконної дiяльностi, оперативники УБН спiльно з працiвниками Калуського районного вiддiлу полiцiї затримали її поблизу одного з поштових вiддiлень, де фiгурантка саме отримала чергову партiю «товару». Пiд час огляду вмiсту посилки правоохоронцi виявили вiдро зi шпаклiвкою, в якому знаходився кiлограмовий пакунок iз «Альфа-PVP». 

Надалi, пiд час проведення обшукiв, полiцейськi вилучили понад 5 кг наркотикiв i психотропiв, серед яких метадон, «Альфа-PVP», амфетамiн, екстазi, ЛСД та канабiс. Орiєнтовна вартiсть вилученого за цiнами «чорного» ринку – понад 3 мiльйони гривень. 

Дилерку затримано в порядку ст. 208 Кримiнального процесуального кодексу України. Їй повiдомлено про пiдозру за ч. 3 ст. 307 Кримiнального кодексу України – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберiгання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобiв, психотропних речовин або їх аналогiв в особливо великих розмiрах.

За вчинення такого кримiнального правопорушення законодавством передбачено покарання у виглядi позбавлення волi строком до 12 рокiв iз конфiскацiєю майна.

Процесуальне керiвництво у кримiнальному провадженнi здiйснює Калуська окружна прокуратура. 

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs