Прикарпатські працівники СБУ викрили заступника командира артилерії бойовиків

Перейшов на бік окупанта

11.08.2022 16:00   Джерело: firtka
Опубліковано : Франківський Новинар

Суд винiс вирок заступнику командира окремої артилерiйської бригади спецiального призначення т. зв. «народної мiлiцiї лнр» збройних сил рф. Про це повiдомили в Управлiннi Служби безпеки України в Iвано-Франкiвськiй областi, передає Фiртка

Контррозвiдка СБУ встановила особу заступника командира ворожої артбригади та зiбрала вичерпнi докази пiдтримки ним злочинної агресiї рф для його засудження.

Олександр Журба, 1971 року народження, мешканець мiста Ровеньки Луганської областi, вступив до незаконного збройного формування у складi пiвденного вiйськового округу збройних сил рф на окупованiй територiї Луганщини восени 2014 року.

Воював проти України спочатку на посадi заступника командира артилерiйської бригади з озброєння, надалi – як заступник командира з автотранспорту у званнi полковника.

На цих посадах вiдповiдав за постачання ракетно-артилерiйського озброєння, автотранспорту та паливно-мастильних матерiалiв з росiйської федерацiї. Перебував на постiйному контактi зi своїми командирами у рф.

Займався технiчним забезпеченням угруповання, утриманням боєприпасiв та забезпеченням ними пiдроздiлiв. Контролював експлуатацiю та ремонт озброєння, вiйськової технiки та iншого вiйськового майна, збереження зброї та боєприпасiв на складах.

Олександра Журбу визнано винним в участi у терористичнiй органiзацiї та сприяннi її дiяльностi, тобто у вчиненнi злочину, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 Кримiнального кодексу України.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: firtka