Як війна вплинула на попит на квартири та житло - які корективи внесла в життя

09.08.2022 20:12   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

популярне


Як вiйна вплинула на житло та якi корективи внесла щодо попиту на квартири? Чи вiдбувся очiкуваний обвал цiн через вiйну? Яка ситуацiя з попитом на квартири на вторинному ринку?

На цi запитання вiдповiдає Дмитро Струк, директор з розвитку будiвельної компанiї Креатор-Буд.

– Як вiйна вплинула на житло та якi корективи внесла щодо попиту на квартири?

– З приводу попиту на новобудови – вiн звичайно впав. I вiн впав в рази, проте дуже багато людей продовжують дзвонити у вiддiли продажу, приходити, цiкавитись i у нас протягом травня, червня, липня є пiдписанi угоди й по квартирах i по паркiнгах.

– Чи вiдбувся очiкуваний обвал цiн через вiйну? На скiльки вiдсоткiв зменшилась вартiсть квартир?

– По кожному з цих об’єктiв є просадка за цiною, але вона не є критичною. Тi iнвестори, якi вже купили житло, не спiшать продати їх з великими знижками. Забудовники розумiють що в них виросла собiвартiсть, вони теж тримають цiну. Цiна в новобудовах зараз варiюється – мiнус 10 – 15%.

– Яка ситуацiя з попитом на квартири на вторинному ринку?

– Ситуацiя на вторинному ринку дещо краща, попит на квартири бiльший нiж на первинцi. I визначальним у виборi – є ремонт.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews