Передала ворогу координати ЗСУ: СБУ затримала інформаторку у Івано-Франківську

09.08.2022 16:23   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

Спiвробiтники Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi затримали у Покровському районi Донецької областi мiсцеву жительку. Вона збирала та передавала росiйськiй армiї iнформацiю про позицiї i перемiщення вiйськової технiки, озброєнь та особового складу Збройних сил для завдання по них ракетних ударiв.

Слiдчi СБУ встановили, що iнформаторка передала ворогу вiдомостi про пiдроздiл, який стояв неподалiк вiд її села. Зокрема, вказала координати складу боєприпасiв, а також повiдомила про пересування технiки ЗСУ, iнформує пресслужба СБУ.

Цi позицiї Збройних сил знаходились за кiлькадесят кiлометрiв вiд району бойових дiй. Тож загарбники планували завдати по них ракетного удару.

Завдяки своєчасному реагуванню сил оборони України пiдроздiл ЗСУ вчасно змiнив позицiї. Про те, що переданi нею координати втратили актуальнiсть, iнформаторка теж повiдомила ворогам.

СБУ з’ясувала, що розвiдувальну iнформацiю мешканка Покровського району передавала бойовику незаконного збройного формування т. зв. «ДНР» збройних сил рф. Вiн вийшов на жiнку через соцмережу та запропонував повiдомляти про розташування сил i засобiв українського вiйська в районi її проживання.

Спiвробiтники Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi затримали iнформаторку у неї вдома. Пiд час обшуку вилучено мобiльний телефон, через який вiдбувалося спiлкування з бойовиком ворожої армiї.

Iнформаторцi повiдомлено про пiдозру в несанкцiонованому поширеннi iнформацiї про направлення, перемiщення зброї, озброєння та бойових припасiв України, рух, перемiщення ЗСУ, вчинене в умовах воєнного стану.

За злочин, передбачений ч. 2 ст. 114-2 Кримiнального кодексу України, на неї очiкує позбавлення волi на строк вiд 5 до 8 рокiв.

Викриття злочину проводили спiвробiтники Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi спiльно iз Головним управлiнням СБУ в Донецькiй i Луганськiй областях.

Збiр доказiв i матерiалiв вiдбувався за процесуального керiвництва Iвано-Франкiвської обласної прокуратури. Затримання та оголошення про пiдозру проходило пiд процесуальним керiвництвом Офiсу Генерального прокурора.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs