Депутата франківської облради затримали за продаж авто для ЗСУ

08.08.2022 16:14   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

СБУ та полiцiя викрили одного з депутатiв Iвано-Франкiвської обласної ради на торгiвлi автомобiлями, ввезеними для потреб Збройних сил України.

Депутат є засновником та директором благодiйного фонду, зареєстрованого в одному з районiв областi. СБУ встановила, що пiд прикриттям благодiйностi вiн налагодив ввезення в Україну автомобiлiв для їх подальшого продажу та отримання прибутку.

Правоохоронцi задокументували продаж депутатом швидкої допомоги марки «Opel Vivaro» мiсцевiй мешканцi. За ввезене в Україну в якостi гуманiтарної допомоги для ЗСУ спецавто вiн виручив 12 тисяч доларiв.

До оборудки депутат залучив посередницю – свою помiчницю. Саме їй доручив отримати кошти вiд продажу.

СБУ затримала депутата, коли вiн iз власного автомобiля контролював отримання помiчницею грошей за «швидку».

Пiд час обшуку за адресами проживання основного фiгуранта та в офiсi благодiйного фонду вилучено:

документи щодо дiяльностi фонду;

документи на ввезення автомобiлiв на територiю України, iноземнi свiдоцтва про реєстрацiю транспортних засобiв, квитанцiї та накладнi;

комп’ютери, мобiльнi телефони, банкiвськi картки;

3 автомобiля швидкої допомоги на iноземнiй реєстрацiї;

7 позашляховикiв, ввезених на територiю України як гуманiтарна допомога;

понад 38 тисяч євро, 176 тисяч доларiв, майже 7 тисяч англiйських фунтiв, 3,3 тисячi польських злотих та бiльше 1 мiльйона гривень.

Основному фiгуранту оголошено про пiдозру за ч. 3 ст. 201-2 КК України – незаконне використання з метою отримання прибутку гуманiтарної допомоги, благодiйних пожертв або безоплатної допомоги, вчинене пiд час надзвичайного або воєнного стану. Його помiчницi повiдомлено про пiдозру у пособництвi в скоєннi злочину.

Суд обрав депутату запобiжний захiд у виглядi тримання пiд вартою з можливiстю внесення застави, а його помiчницi – домашнiй арешт.

За вчинення цього злочину депутату загрожує позбавлення волi на строк вiд 5 до 7 рокiв з позбавленням права обiймати певнi посади або займатися певною дiяльнiстю на строк до 3 рокiв та з конфiскацiєю майна.

Викриття протиправної дiяльностi проводили спiвробiтники Управлiння СБУ в Iвано-Франкiвськiй областi спiльно з Головним управлiнням Нацiональної полiцiї в Iвано-Франкiвськiй областi пiд процесуальним керiвництвом Iвано-Франкiвської спецiалiзованої прокуратури у вiйськовiй та обороннiй сферi.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews