Павло Жебрівський

Павло Жебрівський

Громадський діяч, Президент військово-цивільної спілки "Бойове Братерство України"

Китай-Тайвань: Політика цінностей повертається

03.08.2022 13:59   Джерело: IfNews
Автор : Павло Жебрівський

Повертати світ до здорового глузду почали дорослі: і чоловіки, й жінки. Покоління лицарів демонструє всім свою впевненість, ціннісну основу, досвід, сміливість та вплив на світовий порядок. Учора ми побачили, як спікер Палати представників США Ненсі Пелосі продемонструвала чітку та непохитну позицію США у підтримці демократичного Тайваню. Я захоплююсь безстрашністю 82-річної Ненсі, яка на свій страх і ризик летіла на Схід у час, коли світ гадав, чи зіб'ють її літак, чи ні, чи вчинять провокацію, чи ні.

З яким меседжем Пелосі прилетіла на Тайвань?

По-перше, це демонстрація Китаю і всьому світові, що США не збираються більше терпіти політику диктату, в тому числі й з боку Сі Цзіньпіна. США виконали «домашнє завдання». Вони не дозволять Сі тероризувати інші країни так, як раніше у випадку з путіним сподівались, що той вгамує свої апетити.

«Терпець» у керівництва США урвався. Вони не втручалися ані в чеченську війну, ані у війну в Абхазії та Південній Осетії, у Південному Карабаху, й навіть у війну в Україні від 2014 року. Тому з маленького московитського пацюка виріс великий пацюк. Візит Пелосі до Тайваню показав, що більше таких «поступок» не буде.

По-друге, досить довго путін шантажував світ, спокушаючи своїми нафтодоларовими «смаколиками» різні країни. Механізм такий: приміром, рф дає дешеві енергоресурси, а ваша, європейська чи китайська, економіка отримає подвійну вигоду, оскільки за гроші, що надходять до московії, вона купує європейські та китайські товари, обладнання. Це і буде ваша плата за закриті очі на те, що я робитиму у світі. Захід і Китай погоджувалися на цю пропозицію з надією, що путін рано чи пізно зупиниться. Але пуйло мав інші плани, і розумів, що купує мовчання на вседозволеність. Відтак логічно дійшов до погроз ядерною зброєю. Натяк простий: якщо ви мені не дозволите відновити радянський союз, то я запущу Третю світову війну. Останній рух у бік спускового гачка – це широкомасштабний напад росіян на Україну.

У цей час, Китай, зовсім не у китайському стилі, подивився і подумав: якщо путлеру можна забрати Крим, напасти на Україну, то світ повинен мовчки «визнати» Тайвань китайським.

Перед цим, путін «накрутив» сербів: з 1 серпня серби, які живуть у Косовому і мають тільки паспорти Сербії, вимушені покинути країну Косово або прийняти громадянство. І тут почалися збурення: серби взялися будувати барикади, а проросійський президент Сербії Вучич привів у бойову готовність війська і почав підтягувати до кордону з Косовом. У цей час в Іраку протестанти імаму захопили парламент, і всі високопосадовці виїхали з Багдаду. Тобто почалися конфліктні процеси, локальні війни, які з часом можуть призвести до перекроювання світу.

США продемонстрували лідерство духу і цінностей. Вони визначили стратегію. Щоб привести світ до тями, обрали найбільшого гравця – Китай, який на сьогоднішній день має найбільшу економіку в світі, високі показники ВВП, ринки збуту і відповідно економічні впливи на інші країни. Америка та президент Байден (до речі, йому 79 років) продемонстрували, що готові дієво підтримувати світовий порядок та наведуть лад у безпековій складовій світу.

Пелосі здійснила знаковий візит. Цей крок показав путіну та іншим авторитарним режимам, що з ними вже не будуть панькатися, натомість діятимуть чітко і жорстко. Водночас Байден запропонував московії обговорити нову угоду про контроль та обмеження ядерних стратегічних озброєнь та запросив до співпраці Китай.

Політика цінностей повертається у світ.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews