На Прикарпатті судитимуть чоловіків, які за 7 000 євро нелегально відправляли військовозобов’язаних до Європи

01.08.2022 20:38   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

 

На Прикарпатті до суду скерували обвинувальний акт стосовно двох чоловіків за організацію незаконного переправлення військовозобов’язаних за кордон та легалізацію майна, одержаного злочинним шляхом.

Про це інформує пресслужба Івано-Франківської обласної прокуратури, передає Фіртка. Їх судитимуть за ч. 3 ст. 332, ч. 1 ст. 209 КК України.

За даними слідства, керівник візової агенції за попередньою змовою з іншим обвинуваченим налагодили схему незаконного переправлення військовозобов’язаних чоловіків через державний кордон України до країн Європейського Союзу.За 7 000 євро вони вносили до бази даних «Шлях» неправдиві відомості про те, що чоловіки призовного віку є волонтерами, що було підставою для безперешкодного перетину держкордону в пунктах пропуску.

Кошти зловмисники отримували на банківські картки в гривневому еквіваленті.

Викриття протиправної діяльності проводили прокурори спільно зі співробітниками Управління СБУ в Івано-Франківській області.

Досудове розслідування у кримінальному проваджені здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Івано-Франківській області.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews