На Прикарпатті готуються до нової хвилі переселенців восени

29.07.2022 21:41   Джерело: Місто
Опубліковано : Новини Станіславівщини
В обласній державній адміністрації посилено працюють над облаштуванням на Івано-Франківщині приміщень, які мають стати прихистком для внутрішньо переміщених осіб уже цієї осені.

Сьогодні про це йшлося на зустрічі з операційним координатором Івано-Франківського регіону організації «Medair», яка підтримує внутрішньо переміщених осіб, Еленою Уоррен. Облдержадміністрацію представляли заступники голови ОДА Людмила Сірко та Вадим Созоник.

Говорили про ремонтні роботи в освітніх закладах різних форм власності та гуманітарну підтримку переселенців. Зокрема, було визначено перелік об’єктів, роботи в яких будуть профінансовані організацією «Medair». Це п’ять комунальних закладів в Обертинській, Олешанській, Болехівській територіальних громадах.

За словами Елени Уоррен, організація у досить стислі терміни має не тільки визначити обсяг того, що треба зробити, а й провести тендери, профінасувати та здійснити роботи.

Під час зустрічі заступниця голови облдержадміністрації Людмила Сірко наголосила, що сьогодні підготовка закладів для ВПО є важливою, адже восени очікується евакуація людей зі Сходу та Півдня України.

«До нас звертаються обласні державні адміністрації та територіальні громади про потребу прийняття евакуаційного потягу. Цю інформацію ми надаємо для обласного координаційного штабу для тимчасово переміщених осіб. У штабі є списки вільних приміщень і, відповідно, туди розселяють переміщених осіб. Тому таких приміщень для поселення ВПО має бути якомога більше», – наголосила Людмила Сірко.

Насамкінець зазначимо, що організація «Medair» також поставляє побутову техніку для внутрішньо переміщених осіб, які нині проживають в шелтерах області, а у подальшому планує надавати грошову допомогу переселенцям.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Місто