Священики з Івано-Франківська зібрали понад 500 бронежилетів для ЗСУ

29.07.2022 20:58   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Проєкт «Пліч-о-пліч» розповідає історію того, як українські священнослужителі створили Координаційний антикризовий центр для допомоги переселенцям та армії.

Вже на другий день після повномасштабного вторгнення РФ на територію України, 25 лютого, був створений Координаційний антикризовий центр при Івано-Франківській Архієпархії УГКЦ. До складу Центру увійшли працівники Архієпархіального управління та керівники ключових структур Архієпархії.

«Очевидно, першим завданням Церкви є безперервна молитва, але, як відомо, «віра без діл — мертва», а тому служіння нашим ближнім — це служіння самому Христу. З основних видів діяльності нашого Центру варто виділити кілька основних: лікування, проживання та харчування вимушених переселенців, організація та передача гуманітарної допомоги в зону бойових дій, а також активна допомога армії», — розповідає владика Володимир Війтишин, Архієпископ та митрополит Івано-Франківський.

null
 
null

На сьогодні прихисток отримали понад 1700 вимушено переселених осіб. Близько 900 з них забезпечувались безкоштовним триразовим харчуванням та абсолютно усі отримали доступ до безкоштовної професійної медичної допомоги від працівників Клініки святого Луки. Також силами небайдужих вірних та жертводавців вдалося доставити з Італії та передати на фронт понад 500 бронежилетів четвертого ступеня захисту, 6 реанімобілів, 15 легкових автомобілів та тепловізор. 

Щоб прочитати історію повністю, переходьте за посиланням: Facebook або InstagramСоціальний проєкт «Пліч-о-пліч» розповідає історії про надзвичайних українців. Слідкувати за історіями героїв можна в Instagram та Facebook.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews