Прикарпатцям пояснили різницю між волонтерами та працівниками громадських організацій

27.07.2022 19:05   Джерело: IfNews
Опубліковано : Новини Станіславівщини

В Україні на сьогодні тема благодійності на низькому рівні. У суспільства складається враження, буцімто доброчинність – це бізнес. Про це в етері радіо «Західний полюс» розповів Ігор Крицак, волонтер Save Ukraine Now, пише Фіртка.

Ігор Крицак каже, соціологічне дослідження показало, що в українців дуже низький рівень довіри до благодійних організацій. Люди вважають, що благодійністю займаються виключно ті, які не змогли себе реалізувати в іншому напрямку.

«Але це не так, якщо мене, наприклад цікавить питання, умовно, спортивної інфраструктури і я хочу цим питанням займатися і розвивати його. Бо я бачу, що держава цього не робить, адже на неї поставлене інше – це обороноздатність. Я берусь за це, я можу створити свою благодійну організацію і конкретно займатися в цьому напрямку. Але це є робота», - пояснює , волонтер Save Ukraine Now.

За його словами благодійні організації виконують ті функції, які не виконують інші. Вони збирають кошти, у них є операційні витрати, які йдуть на покриття тих чи інших кошторисів.

«Кошториси бувають різні: комунікація, піар, є багато різних механізмів, які потрібно включати, щоб донести до людей важливість саме цієї конкретної проблеми», - додає Ігор Крицак.

У благодійних організаціях також є волонтери, які підтримують їхню діяльність. Ці люди не є штатними працівниками.

«Це люди, які за покликом серця, розділяючи ці цінності, приходять та інвестують свій час на допомогу цій організації. Волонтерство – це діяльність спрямована без очікування отримання винагороди за неї. Натомість робота в фонді чи в громадській – це люди без зупинки, зранку до вечора, приходять і витрачають сій час, восьмигодинний робочий час, а то й більше, для того, щоб закрити соціальні питання, які не є пріоритетними в країні», - пояснює волонтер.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews