2000 за косу: маленька прикарпатка підстриглася, щоби передати гроші ЗСУ

27.07.2022 15:58   Джерело: Захід.нет
Опубліковано : Новини Станіславівщини

Софійка Донскова з міста Рогатина на Івано-Франківщині відстригла майже півметрову косу і продала її, щоби допомогти воїнам ЗСУ. Про маленьку героїню розповіли на сторінці Рогатинської громадської організації УСВА – волонтерське крило у фейсбуці.

“Погляньте на цю маленьку україночку! Вона не просто красуня та розумничка, але й щира патріотка! Рогатинка Софійка Донскова підстригла свої коси, щоб виручені кошти – 2000 гривень – передати на потреби українських воїнів! Уявіть собі: Софійка обрізала майже пів метра золотистих локонів!” – захоплюються вчинком дівчинки дорослі.

Дівчинка розповідає, що загорілася ідеєю три роки тому. Але тоді її волосся було ще надто коротким, тож вона взялась ростити косу. Тепер, коли спостерігала за подвигами ЗСУ, вирішила, що пора втілювати задумане.

 

“Історія Софійки – це надзвичайно зворушливий і трепетний приклад любові до України та її захисників. Ми дякуємо батькам дівчинки за виховання такої громадянської позиції у дитини, розуміння її ідеї, підтримку в цьому задумі! І щиро дякуємо Богові за це чудове знайомство з маленькою, але надзвичайно сильною пір’їнкою нашого ”Волонтерського крила”, – пишуть волонтери.

В коментарях рогатинці розділяють захоплення вчинком дівчинки.

“Молодець Софійка. Я мала можливість бачити, як ця красунечка з мамою прийшла в перукарню, щоб обрізати свою золотисту косу. Із щирою усмішкою, відкритою душею, але із трепетом у серці Софійка зробила велику справу у своєму дитячому житті. В цей час варто було побачити щасливі очі цієї красунечки, як їй обрізали косу. Вона була такою щасливою, а головне – задоволена тим, що зробила правильний крок”, – поділилася Любов Лісова.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Захід.нет