У Франківську на зупинках розмістять інформацію щодо найближчих укриттів

20.07.2022 14:09   Джерело: kurs
Опубліковано : Франківський Новинар

В Iвано-Франкiвську на зупинках громадського транспорту та в мiсцях масового скупчення людей планують розмiстити додаткову iнформацiю щодо найближчих укриттiв. Також знову має запрацювати онлайн-карта з їх розташуванням.

Про це пiд час оперативної наради повiдомив мiський голова Руслан Марцiнкiв для новини Івано-Франківськ, пише Суспiльне.

“Потрiбно розмiстити оголошення на всiх зупинках. Також поновити стрiлки-вказiвники до укриттiв. Особливо у мiсцях скупчення людей. I ще раз перевiрити, проговорити, щоб усе-таки з торгових центрiв людей пiд час тривоги виводити. Ми ж бачили, що було в Кременчуку. На вулицi легше врятуватися, нiж в закритому примiщеннi. Це зовсiм iнший масштаб жертв”, — сказав Руслан Марцiнкiв.

За словами начальника управлiння з питань надзвичайних ситуацiй мiськради Iгоря Влiзла, загалом в мiстi є 46 споруд цивiльного захисту, три з яких — протирадiацiйнi укриття. 21 iз цих споруд — не придатна для облаштування укриттiв.

“В деяких сховищах вода по 15 рокiв стоїть. Це неможливо усунути. Цi захиснi споруди колись були на балансi пiдприємств, примiщення постiйно продавали. Вони зараз рахуються у фондi держмайна”, — каже Iгор Влiзло.

Також на балансi комунального пiдприємства “Комфортний дiм” є 211 будинкiв, що мають пiдвальнi укриття.

Щодо закладiв освiти, в Iвано-Франкiвськiй територiальнiй громадi у 32 школах є готовi укриття, ще у 10 — нi.

“Вiсiм училищ мають гарнi сховища. Також повнiстю готовi укриття у 13 закладiв дошкiльної освiти, ще у шести — завершуємо облаштовувати. До 10 закладiв є зауваження, над усуненням яких будемо працювати”, — написав на своїй сторiнцi у фейсбуцi Руслан Марцiнкiв.

 


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: kurs