Як десятеро друзів організували волонтерський штаб у Франківську

25.06.2022 15:23   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Франківський Новинар

З першого дня повномасштабного вторгнення російських військ в Україну в Івано-Франківську працює волонтерський штаб. Спільноту організували десятеро друзів 24 лютого.

Про те, як працюють волонтери та чим допомогають українським військовослужбовцям, читайте у матеріалі Суспільного.

Волонтерку Світлану Бойчук у штаб привів брат. Жінка каже, її чоловік займався волонтерством з 2014 року, а зараз воює на фронті.

"Чоловік поїхав на передову, як волонтер, та залишився воювати. На початку у нас було лише одне приміщення. Загалом про цю роботу я знала. У мене були дві автівки, ми почали шукати паливо та якусь допомогу для військових", — розповідає Світлана Бойчук.

З першого дня війни допомагають ЗСУ. Як десятеро друзів організували волонтерський штаб у Франківську Волонтерка Світлана Бойчук. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

На четвертий день війни штаб передав першу гуманітарну допомогу в зону бойових дій. З того часу волонтери відвозили на передову по два-три автомобілі у тиждень з амуніцією і військовим обладнанням.

"Доправляли допомогу на Бахмутський напрямок. Дорогою хлопцям роздаємо все, що їм необхідне — тепловізори, форму, взуття, рюкзаки, якісь спальники, каремати. Військові госпіталі ми забезпечуємо ліками. Намагаємося всім допомогти", — розповіла волонтерка.

З першого дня війни допомагають ЗСУ. Як десятеро друзів організували волонтерський штаб у ФранківськуФото: Суспільне Івано-Франківськ

Гуманітарні вантажі товариші отримують від друзів з-за кордону. Найбільше вони передають ліки. Волонтер Олесь Тисленко у штабі формує аптечки. З його слів, упродовж дня волонтери можуть зібрати та відправити на фронт 120-150 аптечок.

"Ми тут формуємо аптечки для перев'язування на полі бою. У них входять турнікети, помади для ран, термоковдри, джгути", — говорить Олесь Тисленко.

З першого дня війни допомагають ЗСУ. Як десятеро друзів організували волонтерський штаб у Франківську З-за кордону друзі волонтерів передають ліки. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

З другого дня повномасштабної війни у волонтерському штабі працює Сергій Савчук. Чоловік займається амуніцією для військових. Спочатку знайти необхідне спорядження для бійців було важко.

"Люди не знали, що потрібно і де це взяти. Ми шукали постачальників. Зараз з цим вже простіше", — сказав Сергій Савчук.

З першого дня війни допомагають ЗСУ. Як десятеро друзів організували волонтерський штаб у Франківську Волонтер Сергій Савчук. Фото: Суспільне Івано-Франківськ

Волонтери вже сформували пакунки з необхідною допомогу на передову та планують відвезти її найближчими днями.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне