Міського голову Яремча оштрафували за ДТП, яку він вчинив напідпитку

22.06.2022 15:32   Джерело: Суспільне
Опубліковано : Франківський Новинар

Яремчанський міський суд визнав працівника Яремчанської міськради винним у вчиненні ДТП у нетверезому стані. Чоловік повинен сплатити штраф 17 тис. грн. Про це йдеться у постанові суду на сайті Єдиного державного реєстру судових рішень.

У документі зазначено, що водій керував автомобілем Mitsubishi Outlander у нетверезому стані — у його крові виявили 1,70 проміле алкоголю. Чоловік виїхав на смугу зустрічного руху і зіткнувся з авто Peugeot Partner.

На судове засідання, яке призначили на 4 травня 2022 року, обвинувачений не з'явився. Однак у своєму клопотання до суду чоловік зазначив, що визнає свою вину та щиро розкаюється. Також попросив його суворо не карати, йдеться у постанові.

Суд вирішив, що щире каяття обвинуваченого пом'якшує відповідальність, а обставин, які обтяжують відповідальність, немає.

Врешті суддя визнала працівника Яремчанської міської ради винним у вчиненні адмінправопорушення за ч. 1 ст. 130 Кодексу України про адмінправопорушення. Чоловік повинен сплатити штраф у розмірі 17 тис. грн. Також його позбавили права керувати автомобілем на один рік.

Як стало відомо, що йдеться про голову Яремчанської міської ради Андрія Мироняка. 7 жовтня 2021 року у Яремчі на вулиці Свободи сталася аварія, яку спричинив мер міста.

Відповідно до декларації за 2020 рік, яку подав голова Яремчанської міської ради Андрій Мироняк, автомобіль Mitsubishi Outlander 2020 року випуску належить його дружині Надії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Суспільне