8 зниклих безвісти і 16 в полоні: міський голова Івано-Франківська озвучив цифри

20.06.2022 21:30   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Франківський Новинар

Івано-Франківська громада має ледь не через день похорон. І це люди вишколені, які навчені воювати, розповів в інтерв’ю для “РАІ” міський голова Івано-Франківська Руслан Марцінків, повідомляє “Галицький кореспондент“.

«На жаль, у нас підтверджено 8 зниклих безвісти, – сказав очільник міста, – це випадки, які точно відомі. Також ми маємо інформацію про 16 осіб, які перебувають в полоні», - Марцінків.

На думку Марцінківа, статистику не можна замовчувати. Адже йдеться про людські долі, людські життя і велику трагедію.

Мер Івано-Франківська додав, що зараз пішли воювати з Івано-Франківської територіальної громади 6800 осіб. Ще десь 1000 воює в інших бригадах, вони не призивалися в Івано-Франківську.

Також сюди можна додати добровольчі формування територіальної громади, де теж велика кількість, яка вміє собі давати раду із зброєю. І ще 4000 людей проходили курси для новачків, де можна взяти в руки автомат, розібрати його тощо.

«При тирах сьогодні відбуваються навчання, а кому треба трохи більше знань, то може проходити навчання, навіть не вступаючи, разом із добровольчим формуванням територіальної громади, – додав Руслан Марцінків. – Бо є люди, які кажуть, що не готові контракт волонтера підписували, але хочуть пройти навчання», - Марцінків.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент