Івано-Франківськ: місто, у якому є на що подивитися

09.06.2022 10:06   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Якщо найближчим часом ви плануєте побувати в обласному центрі Івано-Франківської області, неодмінно ознайомтеся із прогнозами синоптиків. Хоча загалом погода в Івано-Франківську оцінюється як помірна, періодично вона підносить неочікувані сюрпризи.

Як одягатися?

Якщо ви їдете на Захід України у відрядження влітку, офісні костюми будуть якраз — температура цієї пори в Івано-Франківську коливається в діапазоні 18–20 °C. Проте стрибки до 36 градусів також можливі.

Узимку в Івано-Франківську буде приємно в теплому пальті чи легкому пуховику: у цей час стовпчик термометра стандартно опускається до 3–5 градусів морозу. Однак бувають і температурні антирекорди, аж до −30 °C (але дуже рідко).

Студентам — майбутнім медикам, фармацевтам, архітекторам, IT-фахівцям, журналістам (у ВНЗ Івано-Франківська доступні кілька десятків професій) — на осінь рекомендуємо захопити теплі речі. У цю пору термометр рідко показує вище 13 градусів тепла, хоча бували й аномалії: і −15 °C у жовтні, і +36 °C у вересні.

Стандартні весняні показники — від 2 до 14 градусів тепла. Користуючись вкладкою погода в Івано-Франківську на місяць, зверніть увагу на опади, тут вони бувають часто, тому парасолька — must have.

Що цікавого? 

Щоб поїздка до Івано-Франківська запам’яталася надовго, знайдіть, крім своїх основних справ, хоч кілька годин на знайомство з містом: тут є на що подивитися. 

Центральну вулицю Івана-Франківська (попередня назва міста — Станіслав) місцеві називають «стометрівкою» (офіційна назва — вулиця Незалежності). Тут ви знайдете все необхідне для приємної прогулянки. Навколо — гарна архітектура, затишні ресторанчики та гостинні кафе, а також магазини для любителів шопінгу. Саме тут можна придбати пам’ятні сувеніри та книжки. На «стометрівці», фактична довжина якої становить до пів кілометра, розташовані книжкові крамниці, де продаються фоліанти на різних мовах світу.

Любителям давнини потрібно побувати на площі Ринок, яка збереглася з часів заснування міста (вважається, що це відбулося у 1662 році). Тут розташована міська ратуша — символ Івано-Франківська. Це ідеальний оглядовий майданчик для поціновувачів панорамних фото. Любителям музеїв рекомендується зазирнути всередину — тут ви знайдете краєзнавчий музей. Тим, хто любить фотографуватися на тлі красивих будівель, сподобаються Вірменський собор, костел Діви Марії, Австрійська дирекція залізниці, галерея фортеці «Бастіон». Не полінуйтеся відвідати ці об’єкти — побачите багато цікавого.

Шанувальникам природи Івано-Франківськ пропонує прогулянки парком імені Шевченка або у сквері Міцкевича. Улітку в парку можна взяти в оренду човен.

Обов’язковий пункт у списку будь-якого мандрівника — місцеві заклади громадського харчування. В Івано-Франківську є багато колоритних місць із чудовою кухнею та оригінальним оформленням. Тут можна знайти будь-яке меню, починаючи від італійського і закінчуючи індійським, проте серед усього розмаїття не забудьте продегустувати українські та галицькі страви.

У місті часто проводяться фестивалі та інші культурно-розважальні заходи, тому обов’язково перегляньте місцеві афіші та не пропустіть цікаву подію.  


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews