На вулицях Івано-Франківська заборонили співати пісні російською мовою

09.06.2022 09:36   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

В Івано-Франківську вуличним музикантам заборонили співати російською мовою.

Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків, передає Фіртка.

Зокрема, не можна виконувати твори, які провокують розпал ворожнечі на національному, релігійному ґрунті чи мають нецензурний характер, йдеться у рішенні виконавчого комітету міської ради.

Також погодили наступне:

  • на визначених локаціях артист чи гурт можуть безперервно виступати не довше двох годин без встановлення будь-яких сценічних конструкцій;
  • має бути перерва між виступами не менше 30 хвилин;
  • вуличні виступи різних артистів чи гуртів можна проводити на відстані не менше 100 м один від одного.«Російськомовна продукція, незалежно якого змісту, не повинна лунати в наших містах, особливо зараз.

Контролювати виконання цих вимог буде Муніципальна інспекція та правоохоронні органи», — пояснив Марцінків.

Нагадаємо, декілька тижнів тому в центрі Івано-Франківська сталася бійка через те, що на вуличний музикант співав пісні мовою окупанта, а обурений волонтер зробив йому зауваження. У результаті сварка закінчилася бійкою.

На це відреагував і міський очільник Руслан Марцінків. Мер виступив на захист волонтера та звернувся в муніципальну інспекцію з проханням контролювати, щоб на вулицях не було російських пісень.

До слова, в Україні пропонують заборонити російську музику в публічних місцях, на радіо та телебаченні.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews