Війна і субсидія: Кому автоматично призначили виплати у Франківську, а кому – скасували

08.06.2022 10:28   Джерело: versii.if.ua
Опубліковано : Франківський Новинар

Нові правила призначення і нарахування субсидій викликають багато запитань у існуючих та потенційних отримувачів. Яка ситуація із субсидіями в Івано-Франківську, кому виплачують, кому – ні?

Житлова субсидія є безповоротною адресною державною соціальною допомогою мешканцям домогосподарств, які проживають у житлових приміщеннях (будинках) і не можуть самотужки платити за житлово-комунальні послуги, оплачувати витрати на управління багатоквартирним будинком. Право на її отримання мають громадяни України, іноземці та особи без громадянства, які на законних підставах перебувають на території України, що проживають у житлових приміщеннях (будинках).

 

19.05.2022р. Кабінетом Міністрів України прийнято постанову № 462 «Деякі питання надання пільг та житлових субсидій в умовах воєнного стану», якою передбачено розгляд питання щодо призначення житлової субсидії з 01.05.2022 року для домогосподарств, які отримували субсидію в попередньому опалювальному сезоні 20210/2022р.р. без звернень громадян (крім тих, які звертаються за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива).

 

Департаментом соціальної політики по автоматичному розрахунку призначено житлову субсидію 12148 домогосподарствам (в т.ч. 6174 домогосподарствам в сумі «0»грн. – вартість послуг не перевищує розмір обов’язкового платежу).

540 домогосподарствам, які за інформацією управителів, об’єднань, виконавців комунальних послуг мають прострочену понад три місяці заборгованість з оплати житлово-комунальних послуг, витрат на управління багатоквартирним будинком, загальна сума якої перевищує 40 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (680 грн.), субсидію не призначено. Повідомлення про непризначення субсидії громадянам направлено поштою або повідомлено по телефону, – інформують в департаменті соцполітики.

За умови документального підтвердження протягом двох місяців сплати заборгованості або укладання договору про її реструктуризацію, або оскарження заборгованості в судовому порядку, житлова субсидія призначається з початку неопалювального (опалювального) сезону. В іншому разі субсидія призначається з місяця, наступного за місяцем, в якому громадянин вчинив такі дії.

421 домогосподарству відмовлено в призначенні субсидії, оскільки за інформацією ДФС, Пенсійного фонду України, у них взагалі відсутні доходи, які враховуються під час призначення житлової субсидії; або нарахований середньомісячний сукупний дохід менший, ніж розмір мінімальної заробітної плати, встановленої на початок періоду, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії; та/або ними або за них не сплачено єдиний внесок на загальнообов’язкове державне соціальне страхування у розмірі, не меншому від мінімального, сумарно протягом трьох місяців у періоді, за який враховуються доходи для призначення житлової субсидії.

1140 домогосподарствам розрахунок житлової субсидії буде здійснено після отримання додаткової інформації: уточнення інформації про персональні дані громадян, про сплату ЄСВ, про доходи з інших УСЗН, проведення верифікації.

Більш детальну інформацію щодо призначення субсидії можна отримати у відділі субсидій департаменту соціальної політики за адресою: вул. Військових ветеранів, 10а та його територіальних підрозділах за адресами: вул. Гетьмана Мазепи, 185; вул. Івана Павла ІІ, 4(по четвергах).

Телефони для довідок: 552696, 0669232414, 0686614537.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: versii.if.ua