Уперше до Івано-Франківська привезли Фатімську Богородицю

06.06.2022 10:59   Джерело: Вікна
Опубліковано : Франківський Новинар

До храму Царя Христа, що в Івано-Франківську (Майзлі), прибула мандрівна фігура Фатімської Богородиці.

З нагоди цієї урочистої події Архієпископ і Митрополит Івано-Франківський Владика Володимир Війтишин очолив Божественну Літургію у співслужінні отців Василіян та священнослужителів, - такі прикарпатські новини повідомляють "Вікна" з посиланням на пресслужбу Івано-Франківської Архієпархії УГКЦ.

Усе розпочалося із процесійного входу з фігурою Божої Матері до храму, яку занесли отці Василіяни.

"Пресвята Богородице, спаси нас!— такими словами Владика Володимир розпочав свою проповідь під час Святої Літургії та продовжив:— Сьогодні ми зустрічаємо Пресвяту Божу Матір, яка явилась нам такій постаті, яку ми бачимо у цій фігурі. Прихиливши свою голову, молимося за Україну, за навернення росії, за опіку Богородиці, щоб своїм омофором та своєю силою відвернула цю війну. Пресвята Богородице, охорони наш люд український, щоб наші родини були щасливі, і ми могли будувати вільну та незалежну Україну, згідно Божих Законів та Його Заповідей. Маємо велику надію, що цим перебуванням між нами Богородиця допоможе всім людям".

Після Божественної Літургії відбувся молебень перед фігурою Діви Марії в наміренні настання миру у нашій Батьківщині та її перемоги.

Мати Божа Фатімська (від міста Фатіма Португалії) — образ Богородиці. Також відома як Діва Марія Вервиці Фатімської. 1917 року вона шість разів з'являлася у Фатімі трьом пастушкам — Люсії, Жасінті та Франціску. Під час останнього об'явлення Богородиця сказала: "Я — Мати Вервиці" (або "Пані Вервиці"). 1930 року Католицька Церква офіційно визнала ці події як диво й одкровення, яке не суперечить доктрині. У одному з пророцтв Богородиця говорила про швидке закінчення Першої світової війни.

Фігури Фатімської Богородиці на парафії Царя Христа перебуватиме ще до суботи, 11 червня.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Вікна