Живий квас – природний антиоксидант, імуномодулятор та енергетик

Опубліковано:
4 Червня, 2022 о 17:49
Живий квас – природний антиоксидант, імуномодулятор та енергетик
Фото з мережі Інтернет

Квас був дуже популярний у наших пращурів. Рецепти приготування смачного напою знали у кожному домі. Його варили монастирях, солдатських казармах, лікарнях.  Ми ж назвемо чотири причини, які зроблять квас і Вашим улюбленцем:

  1. Квас з давніх-давен використовували у лікувальному харчуванні, щоб швидше одужати, а також лікували цингу та авітаміноз, компенсуючи в організмі, дефіцит аскорбінової кислоти (вітаміну С).
  2. Квас це чудовий абсолютно природний напій. У ньому немає нічого штучного. Тільки природні складові: вода, ячмінь, жито, корисні бактерії, що сприяють сквашуванню. У процесі пророщування зерна активуються ферментативні процеси, відбувається накопичення біологічно активних компонентів.
  3. Квас відновлює фізичну працездатність і витривалість організму. Тому люди, які важко працювали брали на роботу не воду, а саме квас. Окрім поширених макроелементів калію та магнію, квас містить багато заліза, марганець, кобальт, а також цинк, що є антиоксидантом, імуномодулятором і дуже корисним для чоловічого репродуктивного здоров’я.

У ячмені, з якого робиться квас, є такий рідкісний елемент як кремній. Кремнієвмісні продукти запобігають сечокам’яній хворобі. Окрім гарбуза, його насіння і польового хвоща, цей елемент мало де знайдеш. І якраз дуже багато кремнію саме у ячмені, що є основою виробництва квасу.



Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Х, долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.

Джерело: Новини Івано-Франківщини
Теги: #івано-франківськ, #івано-франківські новини, #квас, #новини івано-франківська, #новини івано-франківщини, #опілля





Статті

Інтерв'ю
Артур Дронь
23:16, 26 Квітня, 2025

“Головним завданням було — заговорити за інших”: поет і військовослужбовець Артур Дронь

Блоги

ТОП новини Прикарпаття: