Живий квас - природний антиоксидант, імуномодулятор та енергетик

04.06.2022 17:49   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Квас був дуже популярний у наших пращурів. Рецепти приготування смачного напою знали у кожному домі. Його варили монастирях, солдатських казармах, лікарнях.  Ми ж назвемо чотири причини, які зроблять квас і Вашим улюбленцем:

  1. Квас з давніх-давен використовували у лікувальному харчуванні, щоб швидше одужати, а також лікували цингу та авітаміноз, компенсуючи в організмі, дефіцит аскорбінової кислоти (вітаміну С).
  2. Квас це чудовий абсолютно природний напій. У ньому немає нічого штучного. Тільки природні складові: вода, ячмінь, жито, корисні бактерії, що сприяють сквашуванню. У процесі пророщування зерна активуються ферментативні процеси, відбувається накопичення біологічно активних компонентів.
  3. Квас відновлює фізичну працездатність і витривалість організму. Тому люди, які важко працювали брали на роботу не воду, а саме квас. Окрім поширених макроелементів калію та магнію, квас містить багато заліза, марганець, кобальт, а також цинк, що є антиоксидантом, імуномодулятором і дуже корисним для чоловічого репродуктивного здоров’я.

У ячмені, з якого робиться квас, є такий рідкісний елемент як кремній. Кремнієвмісні продукти запобігають сечокам’яній хворобі. Окрім гарбуза, його насіння і польового хвоща, цей елемент мало де знайдеш. І якраз дуже багато кремнію саме у ячмені, що є основою виробництва квасу.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews