Що таке справжній квас, і як його відрізнити від «квасового напою»?

28.05.2022 17:45   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Спекотного літнього дня так приємно освіжитися стаканом прохолодного квасу. Тож попит на цей традиційний український напій в найтеплішу пору року неухильно зростає. Адже квас не тільки тамує спрагу, але й бадьорить та освіжає, має багато корисних властивостей.

Справжній квас багатий вітамінами В1 і В2, Д, РР та молочною кислотою. Багато у квасі і калію. З давніх часів квас використовували навіть як жарознижуючий і протизапальний засіб. Ним лікували лихоманку, хвороби шлунку і органів дихання. Подейкують, що квас навіть допомагає успішно боротися із зайвими кілограмами.

Все це стосується тільки продукту натурального бродіння, яким, до прикладу, є квас "Домашній" від "Опілля". Згідно державного стандарту квас - це безалкогольний напій, виготовлений незавершеним молочнокислим і супутнім йому спиртовим бродінням, вироблений з використанням зернової сировини. Головним у цьому процесі є слова "натуральне бродіння", які знайдете на кожній етикетці квасу від "Опілля".

Однак у продажу можна зустріти й інші безалкогольні напої, на споживчому маркуванні яких читаємо назву «КВАС» нанесену великими літерами, хоча якщо оглянути етикетку пильніше, то нижче, а інколи аж на зворотному боці пляшки, вже дрібним шрифтом, значиться «напій безалкогольний на ароматизаторах». Як правило, для його виготовлення використовують ароматичну композицію «Квас», тож за зовнішніми ознаками: кольором, запахом та смаком, отриманий продукт цілком схожий на уславлений напій, а за «внутрішньою сутністю: це неприродна бовтанка.

"Домашній" від "Опілля" це правильний і справжній квас. На ньому немає напису "газований" тому, що  бульбашки в ньому з'являються в процесі бродіння, а не через додаткове збагачення напою вуглекислотою. Немає тут і різних ароматизаторів, барвників, консервантів та замінників цукру, бо все це псує справжній квас і може зробити його не те, що некорисним, але і шкідливим.

Квас від "Опілля" продукт корисний, проте слід пам’ятати з якими продуктами квас взагалі не можна поєднувати. Не можна запивати квасом солодощі, оскільки квасні дріжджі у поєднанні з цукром можуть викликати зайве бродіння у організмі.

А загалом квас - це напій сили і здоров’я. Саме таким його пропонує своїм споживачам пивоварня "Опілля", що опирається на принцип виробництва натурального і якісного.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews