Як 9-річний іванофранківець допомагає у волонтерському штабі

27.05.2022 09:25   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

9-річний іванофранківець Максим Кваснюк — наймолодший волонтер “Спільноти святого Егідія”. До початку повномасштабної війни хлопець роздавав їжу людям, які опинилися у складних життєвих обставинах. Зараз Максим допомагає переселенцям.

У волонтерському домі “Спільноти святого Егідія” 9-річний Максим пропонує вимушеним переселенцям смаколики, а також роздає їм продуктові набори, пише Ратуша з посиланням на Суспільне.

Я пропоную чай або печиво. Роздаю пледики, гуманітарну допомогу. Я волонтерю, тому що тут багато людей з різних міст: Маріуполя, Києва, Харкова, Краматорська. І їм треба допомагати”, — каже Максим Кваснюк.

Разом із сином волонтерить його мама Мар’яна. Жінка розповідає, щоразу дитина повертається з позитивними емоціями та охоче допомагає людям.

“Він усім розповідає – бабусі, дідусю: “Я сьогодні був, я допомагав, мене всі хвалили. Одна жінка розплакалася, розчулилася”. Він тішиться і дуже задоволений. Йому це подобається”, — говорить мама хлопчика.

9-річний волонтер не тільки роздає допомогу, але й підіймає настрій, каже Тетяна Петренко. Жінка переїхала з Харкова. Вона вперше прийшла за гуманітарною допомогою у “Спільноту святого Егідія”.

“Коли діти пропонують поїсти й попити – це дуже мило. Він маленький, але такий світлий. Дуже великий позитив від нього, така дитина дуже гарненька”, — переповідає свої враження Тетяна Петренко.

Не очікував зустріти юного волонтера у штабі й переселенець з Харківщини Георгій Долгіх. Чоловік каже, що його зворушив вчинок дитини.

“Немає слів. Виросте людиною. Він таку увагу приділяє. Приємно. Хлопчик не робить це через обов’язок, а від щирого серця”, — говорить Георгій Долгіх.

Максимко зізнається, що вірить у Збройні сили Україну та надіється, що, допомагаючи людям, наближає перемогу України у війні.

Допомогу вимушеним переселенцям у “Спільноті святого Егідія” можна отримати у понеділок, середу та п’ятницю з 11:00 до 14:00 на вулиці Січових Стрільців, 24 А.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews