Через борги в Івано-Франківську можуть обмежити подачу води

03.05.2022 21:37   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Франківський Новинар

Споживання води в Івано-Франківськй громаді збільшилося у рази, а ось платити за неї не поспішають.

На "Водоекотехпромі" б'ють на сполох - від початку війни борг населення перед підприємством виріс на 7 мільйонів гривень, йдеться в сюжеті Каналу 402.

Показники щоденних оплат зменшилися удвічі. І це й той час, коли кількість споживачів завдяки внутрішньо-переміщеним особам у громаді, лише зростає.

"Ми розуміємо, що є війна, є проблеми. За лютий споживання води було 587 тисяч кубів на добу, а зараз ми маємо 595 тисяч. І цифра буде ще більша. Якщо не буде оплати за надані послуги, то підприємство просто не зможе працювати й надавати воду цілодобово, – каже начальник відділу по роботі зі споживачами комунального підприємства Володимир Шпег.

Загалом у порівнянні із минулим роком рівень оплати впав на 14%. А це, кажуть на “Водоекотехпромі”, суттєвий удар по бюджету підприємства. Яке нині й так працює в посиленому режимі, аби повною мірою забезпечувати якість води.

Жодних дотацій з міського бюджету КП не отримує і функціонує виключно за кошти споживачів. Тож мешканців громади закликають своєчасно оплачувати отримані послуги.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо