Прикарпатці героїчно воюють на всіх напрямках

15.04.2022 09:25   Джерело: Галицький кореспондент
Опубліковано : Франківський Новинар

Від початку російської воєнної агресії до лав Збройних сил України та інших збройних формувань територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки області мобілізовано близько 18 тисяч військовозобов’язаних та поставлено майже 800 одиниць техніки.

Про це розповів заступник начальника обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки з морально-психологічного забезпечення Юрій Мухін.

За його словами, у цей період на військовий облік стали понад 8 тисяч 400 тимчасово переміщених осіб, які прибули в область. Із них майже 1800 уже призвані по мобілізації до Збройних сил України.

Більше трьох тисяч осіб та 80 одиниць техніки отримали підрозділи територіальної оборони області, 950 осіб та 70 одиниць техніки поповнили сформовані стрілецькі батальйони.

Прикарпатці у складі підрозділів ЗСУ, полку «Азов», інших формувань героїчно воюють на усіх напрямках на сході та півдні України, у Київській, Чернігівській, Сумській областях.

Станом на сьогодні ворог готує нову воєнну ескалацію. І у цей переломний момент, за словами Юрія Мухіна, актуальним є звернення до військовозобов’язаних прикарпатців, які мають досвід служби у танкових військах, на БМП, підрозділах ППО, артилерії із закликом з’явитися у територіальні центри комплектування та соціальної підтримки для проходження навчання і подальшої служби для захисту нашої держави.

Згідно чинного законодавства за мобілізованими громадянами зберігається робоче місце, заробітна плата та повноцінний соціальний пакет. Також воїнам забезпечено відповідне грошове забезпечення. В зоні бойових дій додаткові виплати складають 100 тисяч гривень.

Також наші військові звертаються до підприємців, які мають змогу надати транспортні засоби підвищеної прохідності для потреб ЗСУ.

«Ворог не відмовився від планів загарбати нашу землю. Зараз від згуртованості та націленості на перемогу нас усіх залежить майбутнє нашої держави», – наголосив Юрій Мухін.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галицький кореспондент