У Коломийській громаді власників земель закликають обробляти свої ділянки, інакше штраф

02.04.2022 15:26   Джерело: galka.if.ua
Опубліковано : Франківський Новинар

У Коломийській громаді планують обробити 100% земель сільськогосподарського призначення. Тим, хто це робитиме — допомагатимуть, а безвідповідальних землевласників штрафуватимуть.

Про це першого квітня повідомив очільник громади Богдан Станіславський.

“Впродовж тижня я відвідав кожне село та побачив ситуацію із використанням земель. Ми знаємо інформацію про те, де люди садять городи, де вони пустують, а де ділянки заліснені. Надалі зустрінуся з мешканцями кожного села, щоб погодити план спільних дій.

Передусім закликаю власників земельних ділянок, які призначені для сільськогосподарського використання, обробляти їх. Якщо ні – звертайтеся до аграріїв та домовляйтеся про співпрацю. Старости допомагатимуть вам в цьому. Також сприятимемо із чисткою земель які заросли чагарниками, аби зробити їх придатними для обробітку”, – каже Станіславський.

Він додав, згідно з українським законодавством, в Коломийській громаді діятиме земельна інспекція. Вони матимуть повноваження виявляти ділянки, які не обробляються та штрафувати за це власників.

Також окремо стоїть питання поводження із територіями, на яких можна вирощувати продукцію, але за документами вони наразі мають інше призначення.

“За результатами перевірки побачив, що в громаді є масиви, роздані під будівництво в минулі роки, але вони досі пустують. Тому чекаємо рішень центральної влади щодо порядку поводження з ними”, – зазначає Станіславський.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: galka.if.ua