Судді Івано-Франківського апеляційного суду масово подають у відставку

12.02.2022 19:41   Джерело: Галка
Опубліковано : Франківський Новинар

Щороку апеляційний суд недораховується одного-двох суддів. Не виняток й 2021 рік.

Про це йшлося під час пресконференції про “Стан здійснення правосуддя місцевими загальними судами області у 2021 році”, пише Галка.

Голова Івано-Франківського апеляційного суду Богдан Гриновецький зазначив, колись був 51 суддя, а станом на зараз – загалом 13 суддів у цивільній та кримінальній палатах.

«Суддя собі думає: «буду працювати, а завтра змінять закон, я втрачу належне грошове утримання». Й щодня у нас такі стресові думки», – ділиться Гриновецький.

Він додав, судді апеляційної інстанції отримують понад 100 тисяч гривень зарплати.

«Це не наш уряд такий добрезний, і не наша Верховна Рада – їх зобов‘язала Рада Європи підняти зарплати. Бо судді не можуть бути бідними, адже дешеве правосуддя дорого обходилося державі. Я вважаю, така зарплата досить нормальна за нашу дуже складну й відповідальну роботу», – додає Гриновецький.

До слова, за даними звітності про розгляд справ, апеляційним судом у 2021 році на розгляді перебувало 7 872 судові справи та матеріали. 94% розглянуто.

У порівнянні з 2020 роком, кількість справ збільшилася на понад 15% (6 672).

«Суддів стає менше, справ більше, а керівництво держави не можуть допомогти нам, аби поповнювати ряди суддів. Жодного нового судді за п‘ять років немає», – каже Гриновецький.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Галка