Івано-Франківщину планують з’єднати з Румунією

28.01.2022 09:35   Джерело: IfNews
Опубліковано : Франківський Новинар

Керівництво Закарпатської ОДА у 2022 році розпочинає роботу з комплексного підходу та стратегічних проєктів, які можуть ефективно впливати на цілий сектор економіки області.

Голова Закарпатської ОДА Віктор Микита зазначив, що відновлення транскордонного пасажирського перевезення за маршрутом, який проходить через місто Сігет у Румунії, — Ужгород – Рахів, котрий в області з давніх часів називають «Карпатський експрес», може бути саме таким стратегічним проєктом, пише Ратуша з посиланням на Галичину.

За словами першого заступника голови облдержадміністрації Мирослава Білецького, відповідно до пропозицій АК «Укрзалізниця» з Ужгорода потяг курсуватиме через Тересву та міжнародний залізничний пункт пропуску «Тересва – Кимпулунг ла Тиса» до міста Сігет Мармацій. З Івано-Франківська маршрут пролягатиме через Рахів, Барлібаш, міжнародний пункт пропуску для залізничного сполучення «Ділове – Валя Вишеулуй» до того-таки Сігет Мармацій.«Ця тема стане однією з головних на запланованих зустрічах із нашими румунськими партнерами та представниками АК «Укрзалізниця», які заплановані у лютому в нашому обласному центрі та Бая-Маре в Румунії.


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: IfNews