Прикарпатець та ще троє людей отримали шанс на життя завдяки таємному донору

24.01.2022 10:05   Джерело: Бліц-Інфо
Опубліковано : Франківський Новинар

23 січня вдруге в обласній клінічній лікарні провели забір органів від посмертного донора. Також франківські медики провели пересадку нирки 33-річному прикарпатцю.

Опісля вилученені органи доправили до місця призначення зі спеціальним супроводом. Далі - трансплантація серця, нирки та печінки в Києві та Хмельницькому. Пересадку ще однієї нирки саме в ці хвилини завершили на базі нашої лікарні. Упродовж чотирьох годин прикарпатські лікарі здійснювали забір органів разом з колегами із Хмельницького та столиці. Про це йдеться на сторінці Івано-Франківської обласної лікарні. 

"Ми вдячні всім колегам, які брали участь в такій важливій для нас події, - говорить генеральний директор лікарні Остап Грищук. - Це ще один крок до укріплення позицій трансплантології в нашій країні. А головне - поступ у напрямку порятунку життів наших співвітчизників" .

На прохання родини у лікарні наразі не надають детальнішу інформацію про людину, яка стала посмертним донором. Зауважують лише, що таке її прижиттєве бажання вже після констатації смерті мозку лікарями, підтримали рідні, після чого вони підписали необхідні документи.

"Це надзвичайно людяне та свідоме рішення дозволить продовжити життя ще чотирьох людей", - говорить трансплант-координатор обласної лікарні Лілія Шевага. - Радіємо, що серед реципієнтів є також 33-річний прикарпатець, який більше п'яти років перебував на обліку та очікував своєї черги... Висловлюємо щирі співчуття та подяку родині донора".


Хочете повідомити нам свою новину? Пишіть на електронну адресу ifnews.org.ua@gmail.com. Слідкуйте за нашими новинами в Твіттер і долучайтеся до нашої групи і сторінки у Фейсбук.
Джерело: Бліц-Інфо